Directions EMEA 2023

Directions EMEA 2023

Directions EMEA 2023 – най-голямото европейско събитие, посветено на бизнес системите от семейството на Dynamics 365 и по-специално на Business Central – се проведе в периода 1-3 ноември. Нашият екип беше част от този международен форум и има възможност да научи от извора всички новини около бизнес системите на Microsoft.

Самите размери на събитието бяха зашеметяващи – почти 3000 участника от цял свят, близо 250 лектора и 250 различни сесии и практически семинари на изключително разнообразни теми, насочени към представители на съсловията на консултантите, програмистите, продажбите и маркетинга, мениджмънта и много други. Dynamics общността се запозна и обсъди най-новите разработки в бизнес решенията на Microsoft и бъдещето на софтуерите за управление.

Directions EMEA 2023 momentum
Directions EMEA 2023 Lyon – Opening Keynote

Разбира се, водещата тема на събитието беше интеграцията на изкуствения интелект и ползите, които може да донесе за потребителите и внедрителите на системи за управление на бизнеса.

One Copilot to Rule them All

Всяка от сесиите по време на Directions в една или друга степен засегна темата за Copilot – генеративният AI, който вече е част от решенията на Microsoft. Не случайно наречен „втори пилот“, той е на линия да асистира хората, така че да ускори тяхната работа и да повиши ефективността им. Copilot е част от Business Central и останалите решения от семейството Dynamics 365, системите за офис продуктивност Microsoft 365, фирмените ни пощи (Outlook/Exchange), Microsoft Teams, Power Platform и много други направления.

Copilot е създаден да съдейства както при сложни казуси, така и при отнемащи време рутинни задачи, като:

  • Създаване на уникални описания на продукти с избрана дължина на текста, включена информация и стил на изразяване (в Business Central)
  • Разчитане на фактури от доставчици и автоматичното им разнасяне по счетоводни сметки (в Business Central)
  • Създаване и обновяване на информацията за клиенти на база на техните мейли (в Exchange и Dynamics 365 CRM)
  • Създаване предложения за мейли в отговор на постъпили запитвания (в Exchange и Dynamics 365 CRM)
  • Създаване на резюмета на комуникацията с клиенти (CRM), проведени срещи (Teams) и много други приложения във всички продукти на Microsoft.
GPT unlocks business scenarios
Directions EMEA 2023 Lyon – Keynote Day 2

За момента Copilot говори основно на английски, но езиковата му база постоянно расте – надяваме се някой ден да проговори и на български 😊

Обхвата на AI също постоянно се увеличава, като до края на тази и през следващата година ще можем да се възползваме и от много други негови приложения и функционалности.

All for Business Central and Business Central for All

И тази година основният фокус на Directions EMEA беше върху ERP решението Microsoft Dynamics 365 Business Central и най-вече облачната му версия, която се развива и набира нови потребители със зашеметяващи темпове.

Многобройните сесии, посветени на Business Central засегнаха всичко от новостите в последната версия, която е на разположение на потребителите от броени седмици, през подобрения, които облекчават работата на консултантите и разработчиците, заети с внедряването, та до огромното многообразие от партньорски приложения, налични в Microsoft AppSource.

Специално внимание беше отделено на интеграцията на Business Central с останалите решения от семейството на Dynamics 365 и с Power Platform – платформа за разработване на бизнес процеси и приложения без или с използването на минимално количество код. Power Platform дава възможност за създаване на автоматизации както от внедрители, така и от крайни потребители, а приложенията ѝ в Business Central са необятни.

Не бяха подминати и темите с лицензирането и възможностите за миграция от по-стари версии и on-premise решения към Business Central в облака. От лицензионна гледна точка, ERP системата вече е много по-достъпна за потребители на други решения от семейството Dynamics 365 чрез т.нар. Прикачени (Attach) лицензи.

Разбира се, предстои да видим още много нови възможности, с които Copilot ще разшири функционалностите на Business Central.

Copilot functionalities Coming Soon

Семейството Dynamics 365

Въпреки че фокусът беше изцяло върху звездата на семейството – ERP решението Business Central – не бяха подминати и останалите продукти от семейството Dynamics 365.

Специални сесии разказаха за CRM системите Dynamics 365 Sales, Customer Service и Field Service – приложенията на Copilot в тях и възможностите, които могат да се постигнат чрез тясната интеграция с Power Platform.

Внимание беше отделено и на новото попълнение в семейството Dynamics – Customer Insights – Data & Journeys, формирано от обединението на съществуващите преди това системи Dynamics 365 Customer Insights и Dynamics 365 Marketing. Новото мощно решение позволява да концентрирате на едно място цялата информация, с която разполагате за всеки отделен клиент и да изградите персонализирани маркетингови подходи и комуникация с него по начин, който ще гарантира успешно клиентско пътешествие и максимално високи резултати. Разбира се, всичко това подпомогнато от възможностите на изкуствения интелект.

Breakthrough year for Dynamics 365
2023 е наистина силна година за всички бизнес системи в портфолиото на Microsoft

 

Directions EMEA 2023 беше истинско пътешествие из дебрите на бизнес решенията на Microsoft и събра на едно място Dynamics партньори от различни поколения (от NAVISION динозаври до току-що прохождащи в сферата ентусиасти), а всичко научено вече се прилага на практика, за да направи работата на нашите клиенти със системите за бизнес управление още по-лесна и ефективна.

Така че, благодарим ти Directions EMEA 2023 Лион и очакваме с нетърпение отново да се видим с колеги и партньори по същото време следващата година във Виена!

Share This

Copy Link to Clipboard

Copy