Tableau + AI – бъдещето на анализите

Tableau + AI събитие в София

Българските потребители на Tableau бяха сред първите, които имаха възможност да научат повече за новата стратегия на водещата аналитична платформа, променяща изцяло анализите с помощта на AI технологиите.

В рамките на организирана съвместно от Тим ВИЖЪН България и Tableau бизнес закуска, Tudor Trof – Tableau Strategic Account Executive @Salesforce представи пред събралата се аудиторията еволюцията на Tableau през последните 20 години и разкри част от вълнуващите нови продукти, които предстои да се присъединят към семейството на Tableau до края на тази и в рамките на следващата година.

Tableau от години добавя възможностите на изкуствения интелект към своите продукти, за да ги направи още по-интуитивни и лесни за използване от различни групи потребители. На разположение на работещите с данни са Ask Data и Explain Data – функционалности, позволяващи задаването на директни въпроси на естествен език, на които аналитичната платформа генерира отговори под формата на графики и визуализации. В последните версии на Tableau към тях бяха добавени Einstein Discovery и Data Stories. Най-новата крачка в посока цялостна революция в анализите са Tableau Pulse и Einstein Copilot for Tableau – част от AI стратегията на Tableau.

Tableau Pulse

Tableau Pulse ще направи своя дебют още преди края на тази година. Насочен основно в помощ на бизнес потребителите, той ще бъде техен помощник при проследяване на ключови параметри и метрики, самостоятелно ще генерира насоки за изследване на информацията в дълбочина и ще дава отговори на зададени въпроси. Tableau Pulse ще осигури на бизнес потребителите персонализирано специално за тях пространство за работа с данни, където ще могат да проследяват и анализират важните за тяхната работа метрики с помощта на AI и да ги превръщат в стратегии, решения и действия.

Einstein Copilot for Tableau

Насочен преди всичко към анализаторите на данни, Einstein Copilot for Tableau ще повиши многократно скоростта и ефективността на тяхната работа. Интелигентен помощник, който комуникира на естествен език; индивидуални предложения за оптимизация, базирани на данните; автоматизация на рутинни задачи; препоръки за следващи стъпки и ред други са само част от възможностите на Einstein Copilot for Tableau. Приложението ще бъде достъпно за потребителите през пролетта на 2024 г. и ще революционизира изцяло работата с данните.

 

Екипът на Тим ВИЖЪН България очаква с нетърпение новите попълнения в семейството на Tableau и ползите за бизнеса, които те ще донесат. Ще ви държим в течение за всички новини, свързани с двете решения и възможностите да ги използвате, за да промените начина, по които работите с данните.

Ако искате да научите повече за BI системите и ползите, които Tableau може да донесе на вашия бизнес, не се колебайте да се свържете с нас.

Share This

Copy Link to Clipboard

Copy