Tableau става част от семейството на Salesforce

Tableau става част от семейството на Salesforce

Двама от големите играчи в света на системите за бизнес управление и анализи обединяват сили, след като водещото BI решениe Tableau обяви, че се присъединява към семейството на Salesforce. Новината за сделката на стойност 15,7 милиарда долара беше съобщена в понеделник (10 юни) и от тогава е сред най-обсъжданите теми в света на бизнеса.

Tableau поясниха, че решението им е продиктувано от желанието да придобият още по-големи възможности за развитие и иновация, каквито партньорството със Salesforce може да предложи, както и от сходните ценности, цели и фирмена култура на двете компании.

Паралелно с това, този стратегически ход ще даде на Tableau възможността да продължи да изпълнява основната си мисия – да помага на потребителите да видят и разберат своите данни – но в значително по-големи мащаби. Същевременно, потребителите на Salesforce ще могат по-лесно да се възползват от разнообразните аналитични функционалности, които предлага водещото BI решение.

Уточнено беше, че след приключване на сделката, Tableau ще продължи да функционира като независимо звено под същия бранд, развивайки и поддържайки семейството си аналитични решения и огромната си общност от потребители.

С нетърпение очакваме да видим как партньорството със Salesforce ще допринесе за развитието на Tableau и още по-категоричното му утвърждаване като стандарт в бизнес анализите. Междувременно, ще се радваме да демонстрираме разнообразните възможности на решението да съдейства за пълноценното използване на данните и превръщането им в конкурентно предимство на бизнеса.

Ако искате да научите повече за Tableau и да го видите в действие, не се колебайте да се свържете с нас или да тествате пълните възможности на решението.

Share This

Copy Link to Clipboard

Copy