Tableau 2019.2 прави анализите още по-интуитивни

Tableau 2019.2 включва много нови функционалности за анализ на данни

Лидерът в решенията за анализ на данни Tableau представи на потребителите най-новата версия на своето семейство аналитични решения. Включените нови и подобрени функционалности са базирани изцяло на обратната връзка, получена от огромната потребителска база на Tableau и отразяват стремежа на компанията нейните решения да бъдат максимално интуитивни и лесни за употреба.

Tableau 2019.2 предоставя нови начини за взаимодействие с данните и нови възможности за представянето им по достъпен и интерактивен начин.

Комуникацията с данните става още по-интуитивна

В стремежа си да направи анализа на данни достъпен за всички потребители, в началото на годината Tableau представи Ask Data – базирано на изкуствения интелект решение, даващо възможност на всеки потребител да зададе въпросите си директно към данните на естествен човешки език и да получи търсените отговори под формата на интерактивни визуализации. Само 3 по-късно, Tableau 2019.2 доразвива Ask Data с възможността потребителите да „нареждат“ на създадените визуализации да се променят според техните нужди.

Например, ако сме създали графика, показваща средните продажби по град, но искаме вместо това да видим средните приходи, е достатъчно да наредим на системата „замени продажби с приходи“ и незабавно ще видим търсения резултат. Аналогично, потребителите могат да включват и изключват филтри, да добавят калкулации и много други, които улесняват и ускоряват работата с данните, правейки я по силите дори на хора, които не са запознати в детайли с интерфейса на Tableau.

 

Ask Data прави работата с данни още по-лесна и бърза

 

 

Нещо повече, интелигентният алгоритъм на Ask Data позволява да се направи статистика за данните, с които потребителите взаимодействат най-често. Това дава възможност на администраторите на данни да оптимизират и улеснят работата с тях.

Още по-голяма детайлност при работата с карти и гео-данни

Картите са често използвани при работата с Tableau и логично всяка нова версия се стреми да осигури на потребителите по-голяма детайлност при работата с гео-данни. Новото Tableau 2019.2 включва векторно-базирани карти и възможности за промяна на изгледите между сателитно изображение, географска карта и карта с показани улици.

 

Векторни карти в Tableau 2019.2

 

На разположение на потребителите са също калкулации с гео-данни, които позволяват с няколко клика да се създават изображения на маршрути по зададени начална и крайна точка, като например маршрути на полети, метеорологични карти, показващи пътя на бури, карти на метро-линии и много други.

Нови възможности за представяне на данните

Представянето на данните по нагледен и лесен за работа начин е сред основните предимства на Tableau. Създаването на работни табла от взаимосвързани графики позволява на потребителите да изследват данните в дълбочина и да забележат тенденции и зависимости, които в противен случай биха останали скрити.

 

 

Продължавайки да надгражда решението в тази посока, Tableau 2019.2 добавя възможности за показване и скриване на елементи от работните табла (като например полета с допълнителна информация, легенди, полета за филтриране и други), за да се използва площта на екрана за максимално добро представяне на данните. Заместването на една графика с друга в рамките на работното табло също вече става с един клик.

 

Източник: Tableau

Share This

Copy Link to Clipboard

Copy