Tableau Pulse задава пулса на анализите

Tableau Pulse променя анализите на данни

Изкуствения интелект и неговите възможности не са чужди на света на бизнес анализите. Умни самообучаващи се технологии – като например Ask Data и Explain Data на водещата BI платформа Tableau – от години подкрепят работата с данните. В самия край на 2023 към тях се присъедини и най-новия AI базиран продукт на Tableau – Tableau Pulse.

Tableau Pulse предефинира анализите

Създаден специално за нуждите на бизнес потребителите, Tableau Pulse има за задача да даде на всички тях достъп до данните, които ги вълнуват и влияят на ежедневната им работа. Системата не само осигурява единен източник на надеждна информация, но и позволява дефинирането на ключови метрики (KPI), които в последствие са на разположение на всички потребители и екипи в организацията.

По този начин не само значително се ускорява работата с данните, но и всеки потребител може да вижда важните за него параметри според персоналните си предпочитания и нужди. Разчитайки на Tableau Pulse потребителите ще могат с един поглед да обхванат критичните за тях данни без да се налага да филтрират таблици, визуализации или работни табла.

Изкуственият интелект в действие

Tableau Pulse обаче далеч не е само удобен портал за представяне на информацията. Подпомогната от AI технологиите системата дава възможност на потребителите да „дълбаят“ в данните и да откриват причините, които стоят зад тях просто като попитат. Стъпвайки на информацията умните алгоритми на Tableau Pulse могат да дадат обяснения на какво се дължат текущите данни, защо са възникнали дадени отклонения и ред други. Системата също така сама предлага въпроси, които потребителите могат да зададат, за да анализират данните в дълбочина.

Tableau Pulse регистрира промени в данните и отклонения от нормите и алармира потребителите чрез най-удобните за тях канали за комуникация.

Информацията, там където ни е нужна

Tableau Pulse естествено се вписва в съвременния начин на работа. Системата е в състояние да предоставя информация под формата на мейли или известия, а тясната ѝ интеграция с платформата Slack улеснява екипната работа и прави споделянето на данни и открития възможно само с няколко клика.

 

Tableau Pulse е изцяло нов подход към данните, който набляга на качество, разбираемост и достъпност на данните в правилния момент, елиминирайки информационното претоварване. Системата умело балансира достъпността на данните с тяхната сигурност и позволява дори на потребители без умения в областта на анализа да разбират данните и причините, стоящи зад тях и да базират решенията си върху стабилната основа на информацията.

Искате да усвоите ключови умения за работа с Tableau? Не пропускайте предстоящото практическо обучение от 7 до 9 февруари 2024 г.

Share This

Copy Link to Clipboard

Copy