Tableau 2024.1 – анализ на данни с AI привкус

Tableau 2024.1 is here

Първата за тази година версия на водещата BI платформа Tableau вече е на разположение на потребителите в цял свят. Tableau 2024.1 привнася много нови и подобрени функционалности в Tableau вселената, централно място сред които заема Tableau Pulse.

Tableau Pulse вече официално е част от семейството на Tableau

Tableau 2024.1 официално представя на потребителите Tableau Pulse – иновативния AI помощник в анализите, за който писахме още в края на миналата и началото на тази година. Tableau Pulse вече може свободно да се използва като част от Tableau Cloud и Tableau Embedded. Той използва възможностите на генеративния изкуствен интелект, за да създава резюмета на данните, да предвижда и отговаря на потребителски въпроси, зададени на естествен език, както и да извежда на предни позиции ключови метрики, които помагат на всеки в компанията да използва силата на данните в ежедневната си работа. Tableau Pulse е ново поколение подход към данните, ориентиран към ускоряване и облекчаване работата на бизнес потребителите и по-доброто използване на информацията за вземане на оперативни и стратегически решения.

Нещо повече, Tableau Pulse вече е достъпен и на мобилни устройства чрез Tableau Mobile и позволява дори в движение да се последяват ключови метрики и тяхното изменение. Чрез Tableau Pulse за мобилни устройства всеки може да разполага със задълбочени анализи и информация само с един клик, независимо къде се намира.

Tableau Pulse on Mobile
Източник: www.tableau.com

Унифицирани метрики за цялата компания

Tableau Pulse идва с още полезни функционалности за цялата компания. Новият Tableau Pulse Metrics Layer дава възможност лесно да се дефинират стандартизирани метрики, валидни за цялата компания и към тях да се добавя реален бизнес контекст. Стандартизираните метрики осигуряват единен източник на истината, който подпомага гарантирането на консистентност на информацията в цялата организация.

Повече пространство за съхранение на данни

За да осигурят по-голямо удобство при работата с данни, всички Tableau Cloud сайтове вече предлагат 1ТВ пространство за съхранение на данни, а за клиентите с Enterprise лицензи това пространство нараства до 5ТВ и позволява лесното съхранение, обработка и анализ на фирмената информация.

В допълнение, Tableau Cloud и други решения от семейството вече са достъпни и чрез AWS Marketplace.

Навигация в текстови таблици

Стремежът на Tableau винаги е бил насочен към осигуряване възможност на всеки човек да използва по най-добрия и удобен начин данните в своята работа, независимо по какъв начин работи с тях. Следвайки тази идея и в отговор на желанието на потребителите, Tableau 2024.1 предоставя възможност да изследвате и взаимодействате с визуализациите на данни, работни табла и истории без да разчитате на мишка. Този нов модел на изследване на данните използва навигация чрез клавиатурата и асистиращи технологии, а ако преглеждате визуализациите си на устройство с екранен четец, лесно можете да чуете цялата спомагателна информация (tooltips), стояща за всяка числова стойност.

Ако искате да научите повече за BI системите и ползите, които Tableau може да донесе на вашия бизнес, не се колебайте да се свържете с нас.

Share This

Copy Link to Clipboard

Copy