Tableau 2022.2 помага да разбираме и използваме данните още по-пълноценно

Новата версия на водещата аналитична платформа Tableau вече е на разположение на потребителите. Tableau 2022.2 представя първите от множеството предстоящи нововъведения, които платформата обяви по време на проведената си наскоро годишна конференция. Нови възможности за ускорена обработка на данните, по-ефективна подготовка и светкавични анализи са част от направленията, в които са съсредоточени усилията на решението и които целят да направят работата с информация още по-лесна и достъпна за всеки.

Нови приложения на изкуствения интелект (AI) в помощ на бизнес потребителите, по-бързо откриване и проследяване на важните данни и мощни бустери за по-бързо създаване на визуални анализи са само част от новостите, които представя Tableau 2022.2.

Data Stories или Какво казват данните

Мисията на Tableau винаги е била да помага на различни типове потребители на данни да се ориентират в тях с един поглед. Новата версия 2022.2 прави поредна стъпка в тази посока с представянето на Data Stories – интелигентно приложение, базирано на машинно самообучение и комуникация на естествен език (NLP).

Data Stories могат да се добавят към всяка графика и генерират кратко резюме на представените данни, което помага за тяхното по-бързо и лесно разбиране. Представеното в отделни точки резюме се обновява при всяка промяна на данните, а добавянето му към избраната визуализация е само въпрос на drag & drop. Нещо повече, Data Stories могат лесно да се настройват, за да отговарят възможно най-точно на нуждите на аудиторията, която ще работи с тях. Представено първоначално като част от Tableau Cloud, приложението скоро ще бъде достъпно и за потребителите на Tableau Server.

Бърз достъп до най-важните данни

Когато базирате решенията си на данните, колкото по-бързо намерите правилните числа и анализи, толкова по-бързо ще можете да превърнете решенията в активна реакция на заплахи или появили се благоприятни възможности. Скоростта на действие е една от ключовите насоки в развитието на Tableau. Новата версия 2022.2 може да се похвали с редица подобрения както в инструментите за търсете, така и в проследяването на ключови показатели с помощта на приложението Metrics. С негова помощ потребителите могат да следят и сравняват важни за тяхната работа данни с един поглед.

Metrics in Tableau 2022.2
Source: Tableau Inc.

Metrics вече дават възможност за настройване на параметри като времеви интервал, период и тип на сравнение, за да можем бързо да се ориентираме как са се променяли ключови за нас данни в течение на времето.

Още по-бързо създаване на анализи

Представената през миналата година галерия за приложения и вертикални решения, свързани с Tableau – Tableau Exchange – бързо набира скорост сред потребителите. Не е изненада, че в новата си версия Tableau 2022.2 залага на още по-лесната връзка с нея директно от Tableau Desktop.

Голямо разнообразие разработени от експерти приложения (Extensions) и предварително подготвени набори от визуализации (Accelerators) вече са достъпни само с един клик с мишката. Проверени, сигурни и напълно готови за използване, тези партньорски приложения значително ускоряват създаването на нужните ви графики и отчети, за да можете да се посветите на наистина важното – директното взаимодействие с данните и превръщането им в печеливши решения и действия.

Сред другите полезни новости в Tableau 2022.2 се отличават възможностите за разширяване и редактиране на вградени (embedded) в други приложения визуализации, както и инструментите за по-бърза и ефективна подготовка на данни за анализ с помощта на Tableau Prep Builder.

 

Ако искате да научите повече за Tableau и да обсъдим заедно как системата може да промени изцяло начина, по който използвате данните в своя бизнес, пишете ни и ние ще се свържем с вас!

Тествайте Tableau напълно безплатно в рамките на 14 дни и се убедете сами в неговите възможности

Share This

Copy Link to Clipboard

Copy