Tableau отново е сред лидерите в Gartner Magic Quadrant for Analytics & BI

Tableau лидер в Gartner Magic Quadrant 2023

За единадесета поредна година престижната международна класация Gartner Magic Quadrant for Analytics and BI Platforms определи Tableau за лидер сред платформите за бизнес анализи.

Ежегодно класацията оценява възможностите и развитието на десетки от най-популярните аналитични платформи и влиянието им върху анализа на данни в наши дни, за да ги класира в четири ключови категории – на Лидерите, Визионерите, Нишовите играчи и Претендентите.

Платформите се оценяват по множество показатели, сред които текущи възможности, включени в предлаганите продукти и услуги, познаване нуждите на потребителите, стратегия за развитие и иновации, ценова политика, пазарна стратегия, ориентация към потребителското изживяване и успех и ред други. Тази година класацията акцентира върху способността на платформите да предложат възможности за колаборация и съвместна работа върху данните, както, управление на метрики и цели и прилагане силата на машинното самообучение и AI в помощ на крайните потребители.

Gartner Magic Qadrant BI 2023
Източник: Gartner, Inc. / www.gartner.com

 

Какво нарежда Tableau сред лидерите

Още от своето създаване Tableau стриктно следва мисията си да помага на потребители и организации със всякакъв размер и сфера на дейност да видят и разберат данните си. Днес стотици хиляди организации по цял свят използват Tableau, за да извлекат пълния потенциал на данните, с които работят.

Tableau предлага лесни за работа инструменти, които ускоряват подготовката на данните за анализ, превръщането им в интерактивни графики, отчети и работни табла, както и споделянето им и съвместната работа. Сред неговите най-силни страни неизменно е революционната технология VizQL, която осигурява визуално представяне на данните на изключително високо ниво, а ориентираният към отделния потребител на данни подход на платформата неизменно я прави предпочитан BI инструмент.

Само през изминалата година Tableau добавя над 100 нови функционалности към възможностите на своите продукти. С всяко нововъведение платформата се стреми не само да приближи данните до хората, но и да даде възможност за лесното им превръщане в незабавни действия и резултати.

Ако искате да научите повече за BI системите и ползите, които Tableau може да донесе на вашия бизнес, не се колебайте да се свържете с нас.

Share This

Copy Link to Clipboard

Copy