Tableau 2023.1 представя данните по нов начин

Tableau 2023.1 какво ново

Първата за тази година версия на Tableau вече радва феновете на водещото BI решение с множество нови възможности за повишаване на ефективността на работа и снижаване на вложените в анализ време и разходи.

Сред новостите в Tableau 2023.1 се открояват улесненото конфигуриране на Tableau Accelerator, динамична промяна на координатните оси, подобрена интеграция със Slack, персонализиран достъп на външни потребители до нужните им данни и много други.

Стремежът при разработването на всяка нова версия на системата е да отговори в максимална степен на нуждите на потребителите и да улесни работата им с наличната информация. Това е и една от причините Tableau неизменно да е начело сред предпочитаните от потребителите платформи за визуални анализи.

Улеснено конфигуриране на Tableau Accelerator

Tableau Accelerators е едно от най-харесваните нововъведения в платформата на Tableau в последните години. Създадените от експерти визуализации са на разположение на потребителите в портала Tableau Exchange и могат значително да ускорят работата с данните във всяка организация – нужно е само да се заменят тестовите данни с реални и графиката е готова за използване. Сега новата версия на Tableau предлага още по-бърз начин това да се случи. Разработеният специално за целта инструмент Data Mapping позволява само с няколко клика да се избере кои реални полета от реалния източник на данни да заменят тестовата информация, за да се получи цялостен визуален анализ за минути.

 Подобрена интеграция със Slack

Новата версия допълнително подобрява интеграцията на Tableau с една от най-разпространените платформи за съвместна работа Slack. Потребителите на Slack вече могат да търсят и споделят графики и визуални анализи директно в съобщения и канали без да напускат приложението. По този начин данните лесно могат да се превърнат в центъра на всяка групова дискусия.

Динамична промяна на координатните оси

Възможността всеки потребител да погледне данните от различен ъгъл и да открие в тях отговори на собствените си въпроси е една от най-силните страни на Tableau. Добавянето на параметри, чрез избора на които графиките да се модифицират според желанието на потребителя е част от възможностите на Tableau от години, но с новата версия 2023.1 платформата въвежда и динамично променящи се координатни оси, които отговарят на начина, по който потребителите са избрали да виждат информацията, с която работят.

Персонализиран достъп за външни потребители

С развитието на възможностите на т.нар. Embedded Analytics, Tableau предлага все повече начини за осигуряване на лесен и сигурен достъп на различни външни потребители до подходящите за тях данни. Новата версия на Tableau предлага нови усъвършенствани възможности за задаване на филтри, които да осигуряват на всеки отделен потребител достъп до точно определени данни. Филтрите работят съвместно с параметрите, които Tableau получава при входа на всеки отделен потребител в платформата, за да осигурят максимална персонализация.

Тези и всички други възможности на Tableau можете да видите и тествате и сами в рамките на 14 дни. Изтеглете напълно функционална тестова версия на BI решението и вижте данните във вашия бизнес по нов начин.

Share This

Copy Link to Clipboard

Copy