Tableau отново е Лидер при BI системите

Tableau 12 години лидер при BI системите

Тазгодишното издание на една от най-престижните класации в света на бизнес системите – Magic Quadrant for Analytics and Business Intelligence Platforms – отново постави Tableau в квадранта на лидерите. Това не е изненадващо, тъй като през последните 12 години BI платформата неизменно е водеща сред решенията за анализ и визуализация на данни.

И тази година независимата консултантска компания Gartner® класира представените на пазара аналитични решения и BI платформи според редица признаци, сред които качеството и жизнеспособността на предлаганите BI решения; пазарна и ценова стратегия; добавена стойност и цялостна удовлетвореност от работа с аналитичните системи; демонстрирано разбиране на пазара и нуждите на потребителите; иновативност и ред други.

Лидерите в бизнес анализите

Лидерският квадрант е най-желаното от създателите на BI системи място, тъй като в него попадат решения, които демонстрират, че отлично познават нуждите на потребителите и осигуряват решения, които са лесни за усвояване и използване, а същевременно богати на функционалности. Лидерите се отличават с атрактивни ценови модели, добавена стойност както за професионалистите в анализите, така и за бизнес потребителите, скалируемост и ясно начертана визия за развитие.

Какво отличава Tableau

Като лидер, Tableau притежава всички тези характеристики. Платформата следва своята мисия да осигури на всеки потребител възможност да види, разбере и изгради своята работа и решения на базата на данните. Уникалната технология vizQL превръща данните в интерактивни графики, отчети и визуализации с минимални усилия.

Визия за развитие в стил Tableau

Доказвайки се отново като една от най-иновативните BI платформи, Tableau постоянно добавя нови продукти и функционалности към своето портфолио. Включването на AI възможности като Tableau Pulse прави решенията на Tableau още по-лесни и интуитивни за използване дори от неспециалисти. AI помага най-вече на бизнес потребителите да движат ежедневната си работа, разчитайки на данните, представени по лесен за разбиране и анализ начин. Друга насока в развитието на Tableau са вградените (embedded) анализи, които могат да се използват в различни системи, клиентски портали и приложения. Tableau вече предлага възможност за автоматично генериране на код за улесняване вграждането и взаимодействието с визуализации, отчети и работни табла.

Tableau +: ново корпоративно премиум предложение

На тазгодишната си партньорска конференция, Tableau представи най-новото си облачно предложение Tableau+: премиум оферта, която допълнително да улесни възприемането и използването на анализите в бизнеса. Tableau + включва:

  • Ключови AI функционалности, като Einstein Copilot for Tableau, които да улеснят ефективността на работа и продуктивността на бизнес потребителите
  • Административни функционалности за улесненото управление на големи и сложни внедрявания
  • Улеснено свързване към данни както на вашия сървър, така и в публични и частни облачни среди
  • Улеснено поръчване и поддържка без нужда от множество договори и ценови модели
  • Множество допълнителни ресурси и експертни консултации, които да улеснят внедряването и използването на Tableau на корпоративно ниво
Ако искате да научите повече за BI системите и ползите, които Tableau може да донесе на вашия бизнес, не се колебайте да се свържете с нас.

Share This

Copy Link to Clipboard

Copy