Tableau е лидер сред системите за бизнес анализ за седма поредна година

Tableau е лидер сред системите за бизнес анализ за седма поредна година

Престижната класация Gartner Magic Quadrant за седма поредна година отреди на Tableau лидерското място сред решенията за бизнес анализи. Новината идва паралелно с пускането на пазара на новата версия Tableau 2019.1, в която беше представена революционната нова функционалност Ask Data, позволяваща пряка комуникация на естествен език между потребителите и аналитичното решение.

Gartner Magic Quadrant е напълно безпристрастна класация, която ежегодно сравнява модерните аналитични и BI решения на пазара по редица параметри, сред които инфраструктура, подготовка и управление на данните, аналитични възможности, възможности за споделяне и вграждане на резултатите от анализите, лекота на работа, цялостен интерфейс и ред други.

Tableau е лидер в BI за седма поредна година

 

Сред факторите, които допринасят в най-голяма степен за дългогодишната лидерска позиция на Tableau безспорно е постоянният стремеж на компанията да осигури на потребителите лесен за работа, интуитивен и богат на функционалности инструмент, който да им помогне да извлекат максимална полза от своите данни.

 

Tableau осигурява лекотата на работа с данните

Решението помага на потребителите да обработват в кратки срокове големи обеми информация от множество разнообразни източници и да представят резултатите по нагледен и разбираем начин без за целта да са необходими специфични умения в областта на програмирането. Това, плюс възможността данните да бъдат обработвани и в момента на тяхното визуализиране, вградените добри практики, изкуствения интелект и машинно самообучение водят до постигане на недостижима голяма лекота на работа и потребителска удовлетвореност.

 

Фокус върху потребителите

Цялата политика и стратегия на компанията са фокусирани върху потребителите и техните отзиви са сред основните двигатели в развойната дейност и разширяването на BI решението с нови функционалности. Това не остава незабелязано и не е случайно, че Tableau се радва на изключително висок потребителски рейтинг, който го поставя  в челната тройка на класацията на Gartner по отношение на потребителско изживяване, лекота и удобство на работа и реални бизнес ползи. Паралелно с това, лицензионната политика на Tableau осигурява достъпност на различни типове потребители до подходящите за тяхното ниво на познания анализи, както и възможността да преминат към по-високо ниво при повишаване на уменията им.

 

Бързи темпове на развитие

Tableau е сред най-бързо развиващите се компании на пазара на решения за бизнес анализи, като приходите на компанията в края на 2018 г. надхвърлиха психологическата граница от 1 милиард долара, а решенията й се използват от над 86 000 организации в цял свят. Паралелно с това компанията непрестанно влага усилия в развитието и разширяването на своя продукт, допълвайки го с решения за ускоряване и автоматизация на подготовката на данни, изкуствен интелект и машинно самообучение, които подпомагат потребителите в процеса на свързване, интерпретация и анализ на данните.

 

Gartner does not endorse any vendor, product or service depicted in its research publications, and does not advise technology users to select only those vendors with the highest ratings or other designation. Gartner research publications consist of the opinions of Gartner’s research organization and should not be construed as statements of fact. Gartner disclaims all warranties, expressed or implied, with respect to this research, including any warranties of merchantability or fitness for a particular purpose. Gartner Peer Insights reviews constitute the subjective opinions of individual end-users based on their own experiences, and do not represent the views of Gartner or its affiliates. The Gartner Peer Insights Logo is a trademark and service mark of Gartner, Inc., and/or its affiliates, and is used herein with permission. All rights reserved.

Share This

Copy Link to Clipboard

Copy