Tableau 2022.3 на хоризонта

Tableau 2022.3

Най-новата версия на водещата BI платформа Tableau вече е тук и за пореден път доказва, че решението е един от най-динамично развиващите се софтуери за анализ на данни. Tableau 2022.3 предлага множество нововъведения, които помагат за още по-ефективното използване на данните, сред които се открояват:

  • Инструменти за още по-бързо превръщане на суровите данни в открития
  • Динамични дашбордове за по-ефективно използване на информацията
  • Table Extensions – инструменти за още по-задълбочени и детайлни анализи и прогнози
  • Оптимизиране скоростта на анализите и сървърното натоварване

Превръщате суровите данни в изводи и действия още по-бързо

Мисията на Tableau е преди всичко да помогне всеки да види, разбере и използва още по-пълноценно данните в работата си. Ето защо всяка нова версия на решението добавя нови функционалности които да помогнат на крайните потребители да се ориентират по-бързо в данните и да извлекат максимума от тях.

Tableau 2022.3 представя изцяло новия панел Data Guide, който предлага обяснения и допълнителни ресурси към всяко работно табло на екрана – от къде идват данните, какво ги обуславя и как да взаимодействаме с тях. Data Guide от своя страна включва интелигентните функционалности Data Change Radar и Explain the Viz, задвижвани от AI алгоритми.

  • Explain the Viz сканира данните за отклонения и показва потенциалните причини за тяхното възникване.
  • Data Change Radar проследява стойностите на данните за период от време и при всяко следващо обновяване автоматично маркира показатели, които са извън обичайната норма.

Data Guide елиминира нуждата да издирвате отклонения в данните и причините за тях и ви дава повече време за анализ и реакция на направените открития.

Tableau 2022.3 Data Guide
Източник: www.tableau.com

Динамично променящи се работни табла за още по-пълноценно потребителско изживяване

Друго нововъведение, насочено към още по-успешната и експедитивна работа на крайните потребители с данните, е възможността за създаване на работни табла (dashboards), които се променят динамично според профила, действията и нуждите на всеки отделен потребител. Тази нова функционалност е отлична възможност само с няколко стъпки да създадете динамично променящо се съдържание, отговарящо на нуждите на отделните потребители и начина, по който те взаимодействат с данните.

Table Extensions – анализи за напреднали

За да отключите пълния потенциал на данните, трябва да можете да ги модифицирате динамично с помощта на познати инструменти. Новите Table Extensions вече позволяват да направите това директно в самото ядро на Tableau. С тяхна помощ можете динамично да вмъквате цели таблици с данни от аналитични инструменти като Python, R и Einstein Discovery и др. директно в Tableau. Чрез Table Extensions добавяте сложни аналитични модели и прогнози с различни нива на детайлност, обогатявате данните и получавате резултати в реално време, тъй като стойностите се преизчисляват динамично.

Оптимизирани процеси в Tableau Server

Оптимизирането на сървърното натоварване вече е още по-лесно Advanced Management за Tableau Server, който позволява да планирате фоновите процеси и динамично да добавяте ресурси, които да повишат скоростта на работа в пикови моменти на натоварване.

Отново в Tableau Server вече е достъпен и новият Activity Log, който позволява проследяването на всичко, което се случва с вашите данни и анализи и дава възможност да анализирате как потребителите в организацията ви използва Tableau.

 

Това са само част от новостите, намерили място в Tableau 2022.3. Ако искате да ги видите в действие и да откриете какво още предлага новата версия, можете да тествате Tableau 2022.3 напълно безплатно.

А ако имате нужда да промените начина, по който използвате данните в бизнеса си и да извлечете всички ползи, които съвременните BI инструменти могат да предложат, не се колебайте да се консултирате с нас за възможностите за внедряване на Tableau, включително и чрез финансиране по европрограма BG-RRP-3.005 „Решения в областта на информационните и комуникационни технологии и киберсигурността в МСП”.

Share This

Copy Link to Clipboard

Copy