Тим ВИЖЪН България проведе семинар „Логистика от ново поколение“

Семинар "Логистика от ново поколение"

На 20.03.2014 г., по време на изложението Sofia LogExpo, се проведе семинар на тема „Логистика от ново поколение“, организиран от Тим ВИЖЪН България, съвместно с Microsoft, Капитал, FedEx, Българска асоциация по логистика и водещата компания за IT решения в областта на логистиката Xolyd. На семинара присъстваха и активно участваха в дискусиите повече от 140 души – мениджъри на компании в различни браншове, както и специалисти по логистика от различни сектори в България.

Лектори на семинара бяха водещи експерти от логистичния сектор и представители на бизнесa. Сесиите и дискусиите засегнаха важни за бизнеса теми, като предизвикателствата пред логистичния бранш, добри практики, тенденции и решения в логистиката.

Семинарът откри Кристиан Кръстев, Изпълнителен директор на Флайинг Карго България (официален лицензиант на Федекс Експрес) с описание на стратегическата рамка на бъдещото развитие на интермодалния транспорт в България. Николай Драгомиров от Българска асоциация по логистика представи няколко важни статистики и изводи от логистични изследвания, правени от асоциацията в България – познаване на логистичните концепции, инвестиции в логистиката, използване на информационни системи в бранша и други. Александър Петков, Оперативен директор на Спиди, говори за предизвикателствата в сектора – икономически, политически и чисто оперативни.

Презентациите на Милен Манчев от Microsoft и Орлин Дочев, Управляващ партньор в Next Consult бяха фокусирани върху клиента и неговата лоялност, както и върху увеличаване на продажбите чрез CRM решения. Надя Маринова (PR мениджър, Auxionize.com) представи нова и иновативна платформа, чрез която логистичните компании могат да оптимизират фирмените разходи за логистика, благодарение на търгове с транспортни заявки.

Том Йънг (партньор в белгийската компания Xolyd) сподели дългогодишния си опит в логистичната индустрия и представи софтуерното решение за управление на логистични компании LogiQstar, на което Тим ВИЖЪН България е екслузивен партньор за региона. LogiQstar се базира на системите MS Dynamics NAV и MS Dynamics CRM. Решението има богата функционалност, разработена за покриване на нуждите на доставчиците на логистични услуги, които са специализирани в обработката на товари и мултимодална спедиция. Поддържат се управление и комбиниране на железопътен, морски, въздушен и автотранспорт, както и превоз на контейнери с всички специфики и прилежащи процеси.

„Организирахме семинара, водени от глобалната тенденця за оптимизация на разходите за всички индустрии, аутсорсинга на редица процеси, включително логистичните и все по-голямата важност фирмите в бранша да бъдат подготвени за променените изисквания на клиентите, да са запознати с технологичните тенденции и да могат да осигурят на клиентите си все по-голямата гъвкавост и прозрачност и по-високото качество на услугата, които пазарът налага“, сподели Емилия Василева, Управляващ директор в Тим ВИЖЪН България.

Share This

Copy Link to Clipboard

Copy