Новото Tableau 2022.1 вече е тук!

Tableau 2022.1

Първата за тази година версия на Tableau – лидера в света на бизнес анализите – е вече на разположение на потребителите. Новото Tableau 2022.1 поставя акцент върху още по-доброто визуално представяне на данните, оптимизирано и ускорено търсене и нововъведения в интелигентната функционалност Ask Data, която прави анализите още по-достъпни за бизнес потребители без техническа експертиза.

Задавате правилните въпроси към данните с помощта на Ask Data

След като в края на миналата година Tableau промени лицензионната си политика, за да направи Ask Data достъпна за всеки един потребител, сега новата версия на решението прави нова стъпка в тази посока.

Ask Data е базирана на умни алгоритми и машинно самообучение функционалност, която позволява на работещите с Tableau да задават въпроси към данните на естествен човешки език и да получават в отговор интерактивни графики.

С нововъведенията в последната версия на Tableau, потребителите вече могат да разчитат системата да ги води стъпка по стъпка в процеса на формулиране на запитване и изграждане на визуализацията, която им е нужна, за да намерят отговори на въпросите, които ги вълнуват. С новия Ask Data Phrase Builder не е нужно потребителите да познават в детайли пълните възможности на системата. Приложим без нужда от технически познания и дори за данни, които не са идеални за обработка чрез естествен език (Natural Language Processing), новата версия на Tableau прави анализите още по-бързи и интуитивни.

Откривате нужните данни още по-бързо

В изобилието от данни, с което ежедневно се сблъскват компаниите, за всеки потребител е изключително важно да може бързо да открие информацията, която му е необходима, за да реши текущите си казуси.

Именно с тази цел екипът на Tableau е инвестирал значително време, за да преработи изцяло механизма за търсене в системата. Новият алгоритъм не само коригира често срещани проблеми като правописни грешки, изпуснати или разместени букви, интервали и пунктуация, но и класира намереното съдържание според популярност, скорошно използване и ред други сигнали за качество. Същевременно най-подходящото за търсещия съдържание се класира на най-предни позиции, показвайки кой е източникът на данните, автора на визуализациите, както и как изглеждат те.

Създавате анализи, които отговарят на най-добрите практики

Създаването на информативни и лесни за възприемане визуални анализи не е достатъчно за успешното използване на данните в една организация. От ключово значение е и как се представят работните файлове на техническо ниво – колко бързо се зареждат, до какво системно натоварване водят и ред други. За да гарантира най-доброто възможно представяне Tableau 2022.1 представя Workbook Optimizer – интелигентен помощник, който анализира изградените визуални анализи и дава препоръки за оптимизиране на техническите им показатели. Базиран на години опит на Tableau потребители, разработчици и външни експерти, Workbook Optimizer на практика помага за прилагането на най-добрите практики в изграждането на анализи и отчети.

Изброените новости са само част от приятните изненади, които Tableau 2022.1 нови на крайните потребители. Наред с тях, новата версия представя и нови функционалности в помощ на системните администратори, които позволяват улеснено внедряване на системата, оптимизиране на работата й, както и още по-висока сигурност на данните. На лице са и нови връзки (connectors) към източници на данни, както и нови предварително подготвени набори от визуализации и вертикални решения, достъпни за потребителите в галерията Tableau Exchange.

 

Ако искате да научите повече за Tableau и да обсъдим заедно как системата може да промени изцяло начина, по който използвате данните в своя бизнес, пишете ни и ние ще се свържем с вас!

Тествайте Tableau напълно безплатно в рамките на 14 дни и се убедете сами в неговите възможности

Share This

Copy Link to Clipboard

Copy