Microsoft отново е сред лидерите при CRM системите

Microsoft Dynamics 365 е сред лидерите при системите за управление на продажбите и потребителско обслужване

Престижната класация Magic Quadrant на международната изследователска и консултантска компания Gartner за поредна година класираха решенията от семейството Microsoft Dynamics 365 сред Лидерите при CRM системите три категории: CRM Customer Engagement Center, Sales Force Automation и Field Service Management.

Традиционно, магическите квадранти на Gartner всяка година оценяват водещи производители на софтуерни системи по редица показатели, сред които възможности на предлаганите решения и услуги, ценова политика, познаване на пазара и нуждите на клиентите, адаптивност и гъвкавост по отношение на проми в пазарните изисквания, пазарна и търговска стратегия, цялостна визия за развитие и ред други.

Microsoft е лидер при системите за управление на продажбите според Gartner
Sales Force Automation
Microsoft е лидер в Gartner Magic Quadrant for the CRM Customer Engagement Center 2020
CRM Customer Engagement Center
Microsoft е лидер при системите за сервизно обслужване
Field Service Management

 

 

 

 

 

 

 

 

Source: Gartner Inc.

This graphics were published by Gartner, Inc. as part of a larger research document and should be evaluated in the context of the entire document.

 

 

 

 

 

 

Софтуерни решения за осигуряване на запомнящо се клиентско обслужване

Класацията Gartner Magic Quadrant for the CRM Customer Engagement Center оценява водещи софтуерни решения, насочени към предоставянето на запомнящо се потребителско обслужване и поддръжка в направления като обслужване на потребителски запитвания през различни комуникационни канали, разрешаване на възникнали или потенциални проблеми, предоставяне на съвет и съдействие и ред други.

Тази година класацията акцентира силно върху наличието или отсъствието на функционалности като:

  • Унифицирани дигитални и гласови канали за комуникация
  • Възможности за анализ и прогнозиране в реално време
  • Проактивна комуникация с клиентите
  • Автоматизация на базата използването на изкуствен интелект (AI)
  • Интеграция със системата на Internet of Things (IoT) и други.

Осигуряването на унифицирано клиентско преживяване преди, по време и след покупката е тенденция, на която потребителите и все повече компании отдават голямо значение в последните години. Доброто клиентско обслужване носи висока потребителска удовлетвореност, която на свой ред помага за изграждане на лоялност и води до повече продажби. От друга страна липсата на целенасочени усилия към оптимизиране на обслужването по всички комуникационни канали може да доведе до разпокъсано и неефективно клиентско изживяване, което в крайна сметка да отблъсне чувствителните в това отношение Потребители 2,0. Проучвания показват, че над 92% от клиентите биха спрели да поръчват от дадена компания, ако са получили незадоволително обслужване.

Решения за клиентско обслужване от Microsoft

Семейството бизнес приложения Microsoft Dynamics включва софтуерни решения, специално насочени към управлението на клиентското обслужване, като Microsoft Dynamics 365 Customer Service, Dynamics 365 Customer Service Insights, Dynamics 365 Field Service, Power Virtual Agents и Power Automate.

Заедно тези приложения осигуряват всичко необходимо за предоставянето на пълноценно потребителско обслужване от най-високо равнище. Вграденият в решенията изкуствен интелект (AI) дава възможност за пълноценно използване на цялата налична потребителска информация, а системите подпомагат сервизните екипи в направления като:

  • Осигуряване на персонално отношение към всеки клиент
  • Комуникация през предпочитания от клиента канал, бил той телефон, чат, социална мрежа и др.
  • Осигуряване на унифицирано обслужване дори при прехвърляне на клиента към друг сервизен агент
  • Реакция на клиентския проблем или запитване в най-кратък възможен срок и др.

Същевременно Microsoft Dynamics 365 CRM оптимизира и вътрешно управление на сервизната дейност и изграждането на база с информация и решения на често срещани казуси, които помагат на обслужващия екип бързо и прецизно да отговори на високите потребителски очаквания.

Софтуерни решения за управление на продажбите

Класацията Gartner Magic Quadrant for Sales Force Automation е фокусирана изцяло върху софтуерните решения, автоматизиращи продажбените процеси и улесняващи работата на търговските екипи. Тези системи са от изключителна важност за всяка една компания, особено в текущата променлива и несигурна пазарна среда.

В това отношение решенията на Microsoft предлагат разнообразни функционалности, които обхващат всеки аспект от контактите с потенциални и настоящи клиенти, осигуряват 360-градусов поглед към всеки клиент, позволяват детайлно прогнозиране и планиране на продажбите. Същевременно естествената интеграция на тези системи с познати и ежедневно използвани офис приложения, LinkedIn и Power BI допълнително улеснява и ускорява работата на търговските екипи, давайки им всичко необходимо, за да затварят повече сделки в по-кратки срокове.

 

Ако искате да научите повече за възможностите на CRM системите и как Microsoft Dynamics 365 може да ви помогне да увеличите продажбите си и да предложите на клиентите персонално отношение и впечатляващо обслужване, ще се радваме да се срещнем виртуално или на живо и да обсъдим нуждите на вашия бизнес.

Share This

Copy Link to Clipboard

Copy