Microsoft Dynamics 365 отново е лидер сред CRM платформите

Международната компания за пазарни проучвания Forrester Research за поредна година поставя семейството бизнес системи Microsoft Dynamics 365 сред водещите технологични решения, подпомагащи привличането, задържането, по-доброто разбиране и комуникация с клиентите. Microsoft се отличава като лидер в два от скорошните доклада на компанията:

 • The Forrester Wave™: CRM Suites, Q3 2022
 • The Forrester Wave™: Core CRM Solutions, Q3 2022

Forrester Research е компания, специализирана в мониторинга и проучванията на софтуерни технологии и тяхното отражение върху бизнеса. Редовните доклади на компанията оценяват водещите доставчици на подобен софтуер според множество ключови показатели и ги класират в категориите Leaders, Strong Performers, Contenders и Challengers. Това е добра отправна точка за стартиране на проучване при компании, които обмислят внедряването на подобен род софтуер.

CRM доставчиците се оценяват от независими експерти на база на редица показатели в области като: параметри на предлаганите от тях решения, стратегия за развитие на предлаганите софтуерните системи и пазарно присъствие.

The Forrester Wave™: CRM Suites е класация, която оценява най-значимите доставчици на цялостни интегрирани CRM платформи в световен мащаб. В тази класация Microsoft Dynamics 365 печели най-високите възможни оценки в направления като:

 • автоматизация на продажбения процес
 • управление на клиентското и сервизното обслужване
 • инструменти за анализ
 • изграждане на клиентски профили
 • интерфейс, съответстващ на отделните потребителски роли и ред други.
Получавайте новини и полезни съвети от света на дигиталните решения за управление и анализ на бизнеса

Какво превръща Microsoft Dynamics 365 в лидер при CRM платформите

Семейството бизнес системи Microsoft Dynamics 365 стои в центъра на цялостна вселена от софтуерни решения, която допълва чистите CRM функционалности с широки възможности за комуникация (MS Teams), анализ на събраната информация (Power BI) и автоматизация на рутинни дейности (MS Office 365; Outlook; Power Platform). Всяко едно от тези направления действа съвместно с останалите в една цялостна информационна среда (Microsoft Dataverse) и споделя с тях данни и инструментариум.

Именно тази всеобхватност, паралелно с ясната визия за развитие, са сред предпоставките бизнес системите на Microsoft да бележат ръст от 40% на годишна база, особено в сектори като финансови услуги, здравеопазване и търговия.

Наличието на специализирани модули, които се грижат за всеки етап от клиентското пътешествие, допринася в голяма степен за лидерската позиция на системата. В зависимост от нуждите на своя бизнес, компаниите могат да избират между специализирани взаимосвързани модули, представялавщи самостоятелно функциониращи части от цялостната CRM платформа:

 • Microsoft Dynamics 365 Sales – Подпомага продажбите като предоставя 360-градусов поглед над състоянието, нуждите и комуникацията с клиентите; автоматизира рутинните задачи и помага на търговските екипи да насочат усилията си към най-перспективните сделки.
 • Microsoft Dynamics 365 Customer Service – Дава възможност да спечелите лоялността на клиентите и да ги задържите чрез бързо, професионално и персонализирано следпродажбено обслужване.
 • Microsoft Dynamics 365 Field Service – Идеалното решение за компании, които извършват сервизна дейност на терен и имат нужда да планират посещения, маршрути и натоварване по такъв начин, че да решат проблемите на клиентите още преди те да са възникнали.
 • Microsoft Dynamics 365 Marketing – Интегрирани дигитални инструменти, които помагат на маркетинговите екипи да проектират клиентското пътешествие в реално време, независимо от първоначалния канал на комуникация, и да го доведат до успешен завършек.

Лесната интеграция на платформата и възможностите, които предоставя за създаване на персонализирани приложения без нужда от писане на код правят Microsoft Dynamics 365 едно от предпочитаните от бизнеса CRM решения.

Искате да знаете повече за CRM системите и какво може да направи Microsoft Dynamics 365 за вашия бизнес? Пишете ни и ние ще се свържем с вас!

Share This

Copy Link to Clipboard

Copy