Ерата на Dynamics 365 Business Central

Microsoft Dynamics 365 Business Central

Дългоочакваната on-premises версия на ERP решението Microsoft Dynamics 365 Business Central направи своята премиера на 1 октомври – точно шест месеца след като на 1 април тази година бял свят видя „облачната“ версия на системата.

С това вече официално можем да кажем, че прехода на Microsoft Dynamics NAV към Dynamics 365 Business Central е завършен и Microsoft окончателно оставя в историята наименованието NAV (NAVISION), под което в последните 13 години се развиваше една от най-използваните ERP системи в света.

Microsoft Dynamics NAV вече е Dynamics 365 Business Central

 

Dynamics 365 Business Central е наследникът на Dynamics NAV

Така Microsoft Dynamics NAV 2018 – версия, която дебютира през есента на 2017 г. – остава в историята като последната под това име и ще може да бъде закупена от нови потребители до края на м. Март 2019 г.

 

С какво се отличава Dynamics 365 Business Central?

На практика, новото решение стъпва изцяло на функционалностите на Dynamics NAV, като внася към тях и някои отдавна чакани подобрения.

Новата версия на ERP решението се отличава с обновена визия, която силно залага на по-пълноценното използване на екранното пространство, по-добрата четимост на информацията и по-лесната навигация. Тази обновена визия е създадена с цел да помогне за ускоряване работата и повишаване на продуктивността, като същевременно ще позволи на нови потребители по-лесно да се ориентират във функционалностите, които предлага решението.

Изцяло стъпвайки на обратната връзка, получена от потребителите, Business Central подобрява възможностите за филтриране, добавя повече клавишни комбинации за пряк достъп до често ползвани функционалности и други, които подобряват работата със системата.

 

Достъпност навсякъде и по всяко време

В съвременната икономика възможността за продуктивна работа от всякакви устройства и по всяко време вече не е просто удобство, а задължително условие. С Dynamics 365 Business Central Universal App потребителите на решението (независимо дали използват облачната, on-premise или хибридната версия на системата) могат да работят пълноценно, използвайки Windows, Android и iOS устройства.

Microsoft Dynamics 365 Business Central предлага напълно нов web клиент

 

По-продуктивна работа на база интеграция с BI

Пълноценната работа с данни е силно застъпена в новото ERP решение от семейството на Dynamics 365. Решението е дълбоко интегрирано с решението за бизнес анализи Power BI до степен потребителите да могат да създават и променят отчети и визуализации без да се налага да напускат ERP системата за тази цел.

Dynamics 365 Business Central е следващата решителна крачка в еволюцията на решенията за управление на бизнеса, с която Microsoft се стреми да отговори на постоянно променящите се нужди на съвременния бизнес. Ако искате да научите повече за това решение за управление, не се колебайте да се свържете с нас.

Share This

Copy Link to Clipboard

Copy