6 причини да изберете Office 365 пред стандартния Microsoft Office пакет

Защо да изберете Microsoft Office 365

Microsoft Office е предпочитания пакет офис приложения, използвани от милиарди бизнес и индивидуални потребители по целия свят. С включените в него инструменти като Word, Excel, Outlook, PowerPoint и други, Microsoft Office подкрепя ежедневната работа на бизнеса в продължение на почти три десетилетия. И, макар че традиционният MS Office все още задържа лидерското си място, новият начин на работа на бизнеса изисква нов тип офис приложения.

Именно това e причината Microsoft да предложи на потребителите много по-гъвкавата облачна система Microsoft Office 365.

 

Какво е MS Office 365?

MS Office 365 представлява естествена еволюция на MS Office, създадена да отговори на постоянно променящите се нужди на бизнеса. Office 365 е облачна услуга, която предоставя достъп до всички известни и използвани офис приложения, допълнени с широк набор от интелигентни услуги, които повишават ефективността на работа, помагат за по-доброто и сигурно съхранение и споделяне на информация, пестят време и улесняват работата в екип.

За разлика от стандартния Office пакет, O365 се предлага като месечен абонамент, което помага на компаниите много по-гъвкаво да планират и управляват месечните си разходи в зависимост от флуктуациите в екипите си.

Office 365 помага да работите пълноценно отвсакъде, по всяко време и на всички устройства

6 причини Office 365 да превъзхожда стандартния Microsoft Office пакет

 1. Облачна достъпност

Облачният характер на Office 365 позволява включените в него приложения и услуги да бъдат достъпвани навсякъде, по всяко време и на всички видове устройства. Нещо повече – за разлика от стандартния офис пакет, където един лиценз може да бъде използван за работа само на 1 работно място, при O365 един лиценз позволява на неговия потребител да инсталира офис приложенията на до 5 компютъра, таблета и смартфон устройства. Това на практика превръща всяко едно ваше устройство във виртуален офис, за да бъдете продуктивни независимо къде и как работите.

 1. Винаги най-новите версии

Отново благодарение на облака, ъпгрейдването във версиите на приложенията, включени в Office 365 се случват автоматично без да е свързано с допълнителни разходи. Потребителите, използващи O365 работят винаги с най-съвременните версии на всички приложения и могат да се възползват първи от новите функционалности, които разработчиците на Microsoft непрестанно добавят към тях. В допълнение потребителите получават първи и всички най-нови актуализации на мерките за сигурност, а също така могат да разчитат на денонощна поддръжка 7 дни в седмицата.

 1. Допълнителни включени услуги

Истинската сила и най-голямото предимство на Office 365 пред стандартния офис пакет се крие в добавения набор мощни облачни услуги, които позволяват по-ефективната работа, по-доброто планиране на работното време и задачи, стимулират и улесняват екипната работа и подобряват комуникацията. Част от тези включени услуги са например:

 • OneDrive – съхранявате файловете, върху които работите в облака и разполагате с тях независимо къде се намирате и на какво устройство работите. OneDrive съхранява вашите документи, позволява да ги споделяте сигурно и да работите по тях паралелно с други потребители.
 • SharePoint – вътрешната социална мрежа на компанията, която позволява създаване на уебстраници, списъци и библиотеки с документи. SharePoint улеснява комуникацията и споделянето на файлове между членовете на отделни екипи, отдели и департаменти. SharePoint улеснява работата по екипни задачи и внася ред и проследимост, без при това да се жертва сигурността на фирмената информация.
 • Exchange не само осигурява достъп до служебната поща от всички видове устройства, но и я прави много по-удобна за работа и по-интуитивна. Функционалности като сортиране на важни и спешни мейли, синхронизиране на календари и автоматично сканиране на мейли за важни предстоящи дати и събития превръщат служебния мейл в пощата, за която всеки мечтае.
 • Teams дава възможност за сигурна и надеждна комуникация с колеги, партньори и клиенти, както и за организиране на онлайн срещи, уебинари и конференции.
 • Yammer действа като фирмен форум, помага да сте винаги във връзка с екипа си и да научавате важните новини по теми, които ви вълнуват. Yammer систематизира фирмената информация и дава възможност лесно да черпите от съвкупното знание в организацията.
 1. Сигурно място за съхранение на информация

Office 365 осигурява на бизнес потребителите място за съхранение на информация в OneDrive, стартиращо от 1 ТБ. Благодарение на него във всеки момент разполагате с най-актуалните версии на своите документи, не се тревожите за тяхната сигурност, можете да ги споделяте лесно и бързо и да работите по тях паралелно с други колеги без да си пречите.

 1. Поща от бизнес клас

Бизнес пакетите на Office 365 в по-голямата си част включват хостване на имейл от бизнес клас с пощенска кутия с размер от 50 ГБ и домейн по избор. Благодарение на интеграцията на Outlook с Microsoft Exchange получавате сигурна поща с високо ниво на защита от спам и зловреден софтуер, както и допълнителни интелигентни услуги за търсене, сортиране на мейли, синхронизиране на календари, автоматично извличане на информация и ред други.

 1. Част от вселената бизнес приложения на Microsoft

Не на последно място, Office 365 е част от облачната вселена бизнес приложения на Microsoft и се интегрира естествено с мощни системи като използваното в цял свят семейство решения Microsoft Dynamics 365, изкуственият интелект Cortana Intelligence и ред други. Възможността за работа с всички тези системи от едно място без да се налага прескачане между тях пести времето на потребителите и повишава ефективността на работа на всички равнища.

 

Office 365 е гъвкав инструмент, който расте заедно с бизнеса. O365 предлага разнообразие от планове, които можете да използвате или да комбинирате в зависимост от нуждите на различните позиции в компанията. Повече за различните планове можете да научите от нашия уебсайт или като се свържете с нас.

Share This

Copy Link to Clipboard

Copy