Tableau 2018.3 вече на разположение на потребителите

Tableau 2018.3 вече на разположение на потребителите

Tableau отново доказва, че е едно от най-бързо развиващите се BI решения на пазара. Инвестициите, които компанията влага в развойна дейност водят до постоянното добавянето на нови и нови функционалности, които позволяват на потребителите с още по-голяма лекота да извличат ползите, скрити в техните данни.

Новата версия Tableau 2018.3, която компанията представи на пазара преди дни, е поредната стъпка в тази посока. В нея разработчиците са обърнали още по-голямо внимание на сигурността, бързината на работа и лекотата на навигация в решението. Вземайки под внимание нуждите и желанията на потребителите, към решението са добавени ред впечатляващи функционалности, сред които нови типове визуализации, предефинирани действия с групи данни, навигация между различни табла с визуализации и други.

Heatmap

Новата функционалност позволява с един клик да превърнете множество застъпващи се маркери в информативна визуализация на вашите данни, чрез която да анализират неща като концентрация на търговски обекти или продажби по райони, изменение на интензивността на трафика и модели на движение, райони с висока концентрация на използване на мобилни телефони и много други.

По-лесна и бърза навигация между dashboards

Таблата с взаимосвързани визуализации (dashboards) са изключително мощен инструмент за всеки, който иска да разполага с цялостна картина на данните си и да може да изследва връзките и зависимостите между тях. Новата версия на Tableau допълва този инструмент с възможност за изграждане на бърза връзка към други табла с данни, давайки по този начин още една опция за цялостно представяне на информацията по нагледен и разбираем начин.

Още по-впечатляващи визуализации

Освен на функционалност и скорост, новата версия отделя значително внимание и на чисто визуалното представяне на данните. Въвеждането на работни екрани с напълно прозрачен фон дават възможност за изграждане на впечатляващи визуализации, в които данните и дизайна се съчетават по начин, който би оказал най-голямо въздействие върху потребителите на данните. В допълнение, Tableau Server и Online вече позволяват директно в браузъра си да видите как ще изглеждат създадените визуализации на различни мобилни устройства. Това спестява време и гарантира винаги впечатляващи резултати.

Tableau 2018.3 adds fully transparent worksheet dackgrounds

 

Това са само част от новостите, които версия 2018.3 добавя към Tableau. Най-добрият начин да откриете какво още са включили разработчиците, е да тествате пълната функционалност на Tableau напълно безплатно. А за най-ентусиазираните потребители, Tableau предоставя възможност да надникнат и в бета версията 2019.1, което очакваме в началото на следващата година.

Share This

Copy Link to Clipboard

Copy