Tableau 2020.1 – данни в движение

Tableau 2020.1 - какво ново в анализа на данни

Първата за 2020 г. версия на водещия софтуер за анализи Tableau вече е достъпна за потребителите.

Новото Tableau 2020.1 дава още по-богато разнообразие от инструменти, с които да представите информацията в развитие, да повишите интерактивността и буквално да разказвате истории чрез данните. Динамични параметри, анимирани визуализации и анализи в дистанция спрямо даден обект са само част от новостите, с които Tableau отговаря на нуждите на потребителите.

Динамични параметри

Всяка следваща версия на Tableau прави работата с данни все по-лесна и удобна. С новото Tableau 2020.1 вече можете да сте сигурни, че всеки, отворил ваша визуализация, ще вижда на нея най-актуалните налични данни. Веднъж зададени, динамичните параметри се актуализират автоматично при всяко следващо отваряне на визуализацията, за да покажат новите данни, добавени междувременно към информационния източник.

Например, ако сме създали визуализация, която показва продажбите към даден месец, не е нужно да я обновяваме всеки път когато започва нов месец и към базата данни се добавят нова информация. Това вече става автоматично, пестейки много време и усилия.

Анимирани визуализации

Какъв по-добър начин да добиете представа за промените в данните, от това да ги видите в движение. Анимираните визуализации са мощен инструмент, който помага да представите промяната на данните в хода на времето или в резултат на филтриране, групиране, добавяне на параметри и други действия. Анимацията прави откриването на тенденции и зависимости още по-лесно и съкращава времето, необходимо за анализ. А добавянето и управлението на самите анимации става буквално с един клик.

Анимирани визуализации на данни в Tableau 2020.1

Анализи в дистанция спрямо обект

Анализите на гео-данни са сред най-разпространените в Tableau и не е чудно, че на тях се отделя специално внимание във всяка нова версия. Tableau 2020.1 добавя към работата с карти и нови буферни калкулации, които дават възможност за задаване на буферни зони, отстоящи на определено разстояние спрямо даден обект или точка.

Всичко, което е нужно да направите, е да зададете начална точка, разстояние и мерна единици и Tableau ще изгради буферна зона в рамките на която ще можете да правите разнообразни анализи. Така с няколко клика можете да разберете например колко конкурентни търговски обекта има на 1 км. от вашия магазин или колко новостроящи се жилищни сгради се намират на 5 мин. пеша от спирката на метрото.

Tableau 2020.1 включва и ред други новости и подобрения във функционалностите, сред които подобрения в Explain Data и Tableau Prep Builder, експортиране на работни табла само с един клик, улеснено управление на лицензи и много други.

 

Ако искате да видите Tableau в действие, можете да тествате решението напълно безплатно или да се свържете с нас, за да разберете как то ще ви помогне да извлечете максимума от данните във вашия бизнес.

Тествайте Tableau напълно безплатно

Share This

Copy Link to Clipboard

Copy