Tableau 2019.3 – най-иновативният ъпдейт в историята на Tableau

Tableau 2019.3 променя изцяло бизнес анализите

Добра новина за всички, които работят с данни! От 17 септември Tableau 2019.3 вече е на разположение на потребителите и им помага с още по-голяма лекота да вникнат в същността на своите данни. Определяна от екипа на Tableau като „най-иновативния и богат на функционалности ъпдейт в историята на компанията“, най-новата версия на водещото аналитично решение добавя ключови функционалности към и без това широките му възможности.

Сред най-впечатляващите иновации, които намират място в софтуера за визуални анализи са Tableau Catalog, Tableau Server Management Add-on и Explain Data.

Tableau Catalog внася ред в информационния хаос

Новата функционалност позволява на потребителите много по-лесно и удобно да намират и управляват нужните им данни, както и да проследяват от кого и по какви начини се използват те. Tableau Catalog осигурява изчерпателна информация за употребата на различните типове данни, взаимовръзки и взаимодействия между тях.

Новата функционалност облекчава работата както на IT отдела, така и на бизнес потребителите. Първите могат много по-лесно да наблюдават и управляват кой и за какво ползва определени набори от данни и да гарантират сигурността на информацията, докато вторите много още по-бързо и адекватно да намерят точната информация за своите справки и анализи и да са сигурни, че тя е актуална и надеждна.

Функционалността е част от новото направление в развитието на Tableau – Data Management Add-on, насочено към подготовката и управлението на масивите с данни преди техния анализ.

Tableau Server Management Add-on издига управлението на информацията на още по-високо равнище, предоставяйки на организации, боравещи с внушителни обеди данни по-добър контрол, по-висока сигурност на данните и възможност те да бъдат мигрирани и скалирани според нуждите на бизнеса.

 

Explain Data добавя изкуствен интелект към работата с данни

Explain Data е може би най-вълнуващото допълнение към възможностите на Tableau. След като ни дадоха Ask Data – функционалност, която позволява да общуваме с данните, директно да попитаме „Какво се случва с бизнеса ми?“ и да получим нагледен отговор, Tableau магьосниците разширяват обхвата на мислещите функционалности и с новата Explain Data, която дава възможност да разберем и „Защо се случва това?

Чрез Explain Data с един единствен клик с мишката можем да видим каква е причината за забелязващи се отклонения в данните или неочаквани стойности. По този начин дори потребители без задълбочени познания за интерфейса на аналитичното решение ще могат да взаимодействат с данните на много по-дълбоко ниво и да откриват тенденции, зависимости и причини, за които дори не са и подозирали.

Tableau Explain Data

Новостите в Tableau 2019.3 съвсем не се изчерпват с това. В допълнение към тях потребителите на Tableau получават и нови възможности за:

  • криптиране на данните с цел постигане на още по-високо ниво на сигурност;
  • влагане възможностите на Ask Data във вътрешнофирмени и потребителски портали, за да може силата на данните да стане достъпна за още по-широк кръг от потребители;
  • добавяне на скриптове на R и Python в Tableau Prep и много други.

 

Tableau не случайно се слави като една от най-бързо развиващите се платформи за бизнес анализи и успешно отстоява тази титла, както и лидерската си позиция на пазара. Ако все още не сте запознати с възможностите му, можете да тествате пълната му функционалност напълно безплатно.

 

А за нас, като Tableau партньор, ще бъде удоволствие да поговорим за проблемите, които срещате при работата с данни и да намерим заедно начини за тяхното преодоляване.

Свържете се с нас още сега

Share This

Copy Link to Clipboard

Copy