3 причини да усвоите умения за работа с Tableau

Три причини да научите да работите с Tableau

В икономика, буквално управлявана от данните, не е чудно, че Анализаторите на данни са едни от най-търсените специалисти в световен мащаб. В началото на годината LinkedIn постави Data Scientist на първо място в списъка с най-обещаващите позиции за 2019 г.

Ако обмисляте да се насочите към този сектор, със сигурност трябва да познавате и някои от водещите инструменти за анализи, които се използват широко в бизнеса. Tableau е едно от най-разпространените аналитични решения, което вече 7 поредни години е Лидер при business intelligence системите.

Ето 3 причини да усвоите умения за работа с Tableau още сега:

1. Силно търсене на Tableau специалисти

Експлозивното развитие на Tableau в последните години доведе до много силен интерес към него от страна на бизнеса и съответно до изразено високо търсене на специалисти, които да работят с решението. Tableau използват в своята дейност над 86 000 компании в цял свят, включително гиганти като Lufthansa, Pfizer, JPMorgan Chase, Honeywell, Lenovo, PepsiCo, Coca-Cola Bottling Company, Dell и много други.

И в България търсенето на Tableau специалисти расте. Дори в летен месец като август, в кариерните сайтове могат да се намерят над 30 обяви, в които уменията за работа с аналитичното решение са сред основните изисквания или са ключово предимство за кандидатите. В световен мащаб, търсенето обещава да нарастне още след присъединяването на Tableau към семейството на Salesforce.

2. Лесен за усвояване интерфейс

Tableau има изключително богата и разнообразна функционалност, която е вложена в лесен за работа и удобен за потребителите интерфейс. Редица дейности, като например добавянето на Running Total (сума с натрупване), които в други решения изискват писане на формули или програмиране, са достъпни само с една команда, избирана от менюто.

Ето защо, ако имате желание да придобиете задълбочени умения за работа със софтуера за бизнес анализи, можете да постигнете целта си в относително кратки срокове.

Разбира се най-бързият начин за това, е като черпите от опита на експерт, който да сподели с вас трикове и добри практики за работа и да отговори на всичките ви въпроси. Точно това е и начина, по който са изградени нашите практически обучения за работа с Tableau, в които до момента сме обучили над 100 курсисти как да използват Tableau по най-успешния начин в своята работа.

3. Универсално приложение

Tableau е универсално средство за обработка на данни не само, защото дава възможност за свързване към стотици различни източници на данни, но и защото намира приложение в почти всички отдели на компанията. Ако си мислите, че специалистите по анализи са единствените, които биха имали полза от работата с Tableau, сте далеч от истината. Tableau намира приложение в:

Продажби – с него търговските мениджъри могат с един поглед да обхванат и анализират продажбите по отделни търговци, райони, периоди, продукти и много други параметри. Така не само веднага ще забележат когато продажбите не вървят по план, но и бързо ще разберат каква е причината.

Маркетинг – маркетинговите специалисти могат да следят информацията от избран от тях микс от канали, като представяне на кампании в социалните мрежи, посещения и конверсии от сайтовете, клиентска информация и много други.

Финанси – приложенията на Tableau в сферата на финансовите анализи са почти безкрайни. С него можете да следите и прогнозирате парични потоци, да анализирате приходи, незабавно да забележите тенденции или частни случаи при разходите и много други.

Специалистите от тези и много други отделите могат да се възползват от Tableau, за да използват силата на данните в ежедневната си работа.

Искате да придобиете практически умения за работа с водещия софтуер за анализ Tableau?

Вижте нашите предстоящи обучения

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Share This

Copy Link to Clipboard

Copy