Office 365 става Microsoft 365 – още по-продуктивна и защитена среда за работа от всяко място и по всяко време

Office 365 се преименува на Microsoft 365

На 21 април Office 365 – пакета от приложения за продуктивна работа на Microsoft – официално смени името си на Microsoft 365. Промяната е продиктувана от желанието на компанията да даде на потребителите си още по-продуктивна и защитена среда, в която могат да работят самостоятелно или в екип и да споделят информация сигурно, независимо къде се намират.

Промяната на името засегна както пакетите за индивидуални потребители, така и бизнес плановете. Същевременно тя върви паралелно с добавянето на нови функционалности, които обогатяват допълнително продукта, превръщайки го по думите на Майкрософт в много повече от това, което до момента потребителите са разбирали под Office. Тези промени обаче няма да доведат до промяна в ценовите планове, на които Office 365 се предлагаше и до момента.

Много повече от просто Office пакет

Въпреки че много потребители все още свързват Office пакета на Microsoft само с базовите приложения за работа като Word, Excel, PowerPoint и Outlook, в действителност той включва и ред други интелигентни и иновативни услуги като Microsoft Teams, OneDrive, SharePoint, Exchange, Yammer, Forms, Stream и други, които улесняват споделянето на информация, екипната работа и повишават цялостно ефективността на компанията. Ето малко повече информация за някои от тях.

Microsoft Teams

Teams е цялостна услуга за оптимизиране на комуникацията, която Microsoft развива успешно в последните години и която внезапно доби огромна популярност в условията на настоящата изолация и принудителна дистанционна работа. По данни на компанията, над 44 милиона потребители ежедневно използват приложението, за да общуват. Teams подпомага не само провеждането на онлайн срещи, конферентни разговори и презентации, но значително улеснява и организира вътрешнофирмената комуникация.

Достъпен на всякакви устройства, Teams значително улеснява:

 • Съвместна работа

  • Решението позволява създаване на канали по различни теми, отдели или проекти, в които екипите да могат да работят съвместно, да насрочват и провеждат срещи, да споделят идеи, мнения, новини и документи. Споделените документи могат да се редактират в съавторство от членовете на екипа или към тях да се прикачат коментари и забележки.
 • Комуникация от всяко място и по всяко време

  • Teams дава възможност за провеждане на индивидуални или групови чатове
  • Позволява превръщането на чатове във видео конференции само с един клик независимо къде се намират участниците
  • Дава възможност за провеждане на аудио, видео и уеб срещи, конференции и други събития с хора в или извън организацията без нужда те да инсталират Teams на своите устройства. Паралелно с това презентаторите разчитат на всички необходими инструменти като споделяне на екрани, запис на провежданите събития, чат с участниците, създаване и споделяне на записки и много други.
 • Ежедневните дейности

  • Teams позволява интеграция с многобройни Microsoft или външни приложения, от които екипа има нужда в процеса на работа
  • Улеснява достъпа до файлове, от които се нуждаете
  • Помага да организирате и държите под контрол дневните си задачи, като се синхронизира с календара в Outlook, отразява предстоящи срещи и събития и дава възможност за насрочване на такива с няколко клика с мишката

OneDrive

OneDrive е защитено облачно пространство за съхранение на документи, мултимедия и други файлове, което гарантира, че:

 • Файловете ви се намират на сигурно място
 • Можете да достъпвате и работите с всичко, което ви е нужно, когато ви е нужно
 • Споделяте файлове сигурно в рамките на и извън организацията си с възможности като проследяване на хронология на работата с документите, криптиране на данните при прехвърлянето, задаване на пароли за достъп до споделени документи, блокиране на по-нататъшно споделяне, задаване на срокове на достъп и ред други.

Не случайно, по данни на Microsoft, 85% от компаниите във Fortune 500 разчитат на OneDrive в ежедневната си работа.

SharePoint

SharePoint е мобилната вътрешна мрежа на вашата организация, която улеснява:

 • споделянето и екипната работа по различни теми, проекти и отдели с колеги и партньори в и извън организацията
 • споделянето на новини, информация и полезни ресурси, които повишават ефективността на екипа и помагат в ежедневната му работа
 • откриването на информация, данни или експертно мнение, които ще помогнат за вземане на най-правилното решение във всеки един момент
 • автоматизирането и улесняването на всичко от рутинни задачи до сложни бизнес процеси, което води до повишаване производителността на работа и по-добри резултати за компанията

С всички тези и много други приложения, Microsoft 365 е облачно решение за съвременния бизнес, което отговаря на начина по-който работят компаниите днес и им помага да се справят с предизвикателствата, пред които се изправят. Ситуацията с пандемията от Covid-19 ясно показа, че начина по-който работи бизнеса предстои да се промени радикално и облачните решения и услуги ще продължат да играят ключова роля в този процес.

 

Искате да научите повече за Office 365 и как той може да подпомогне продуктивността на вашия екип?

Свържете се с нас

Share This

Copy Link to Clipboard

Copy