Tableau Prep – новият продукт от семейството на Tableau

Tableau Prep софтуер за подготовка данните за анализ

Не е тайна, че подготовката на данните за анализ отнема много време и често, за да се заемем със същинската работа, трябва преди това да прекараме дълги часове в обработка на информацията или в комуникация с ИТ отдела на компанията, които обичайно отговаря за тази задача.

Времето и ефективността на процеса за подготовка на данните е решаващо за бързината, с който достигаме до крайния резултат. Ето защо водещия BI софтуер Tableau предлага вариант за облекчаване и ускоряване на подготвителния процес чрез най-новото си решение Tableau Prep.

 

С Tableau Prep постигате незабавни резултати

Чрез Tableau Prep комбинирането, преструктурирането и изчистването на данните, необходими за анализ, е значително улеснено, а визуализирането им директно при тяхната манипулация помага на потребителите да разбират по-добре информацията, с която работят и да автоматизират сложни задачи.

Интуитивният интерфейс на софтуера позволява само с движение на мишката данните да се трансформират пред очите ни, дори когато работим с бази данни, съдържащи милиони редове. И най-добрата новина е, че за целта не е необходимо да притежаваме специализирани умения по програмиране, които преди бяха нужни за справяне със структурните различия в данните, идващи от различни източници.

Алгоритмите, заложени в софтуера, спомагат за автоматизирането на често срещани предизвикателства като групиране на масиви от информация и изчистване на данни, където пунктуационни корекции се прилагат само с едно натискане на мишката.

 

Tableau Prep предлага интелигентни функционалности за ускоряване обработката на данните

Езикът на калкулациите, възможностите за свързване и права също са наследени от Tableau Desktop. Имаме свободата да пренареждаме стъпките и да експериментираме с данните без да се тревожим за последиците, защото още когато започнем да работим с Tableau Prep, той автоматично създава пълно копие на заредените данни в формати като .hyper /.tde или .csv. (единствено трябва да уточним, че Tableau Server и Tableau Online не могат да опресняват данните в създаденото копие, като единствения начин за това остава Tableau Prep).

Работата, извършена в Tableau Prep, може да бъде продължена в Tableau Desktop или споделена в Tableau Server или Tableau Online.

По отношение на лицензирането, Tableau Prep е част в новия лицензионен пакет “Creator”, който се предлага като абонамента услуга срещу 70 долара/месец. Решението не може да се закупи самостоятелно, но за клиенти с договор за обслужване на Tableau Desktop съществува възможността да изтеглят продукта безплатно.

 

Уверете се сами във възможностите на Tableau Prepтествайте решението напълно безплатно

 

Tableau Prep е първа стъпка в ново многообещаващо направление за Tableau и логично продължение на мисията му да помага на хората да видят и разберат данните си!

 

Източник: www.tableau.com

 

Ако искате да научите повече за Tableau и новия инструмент Tableau Prep, не се колебайте да се свържете с нас. С удоволствие ще демонстрираме възможностите на решението да отговори на нуждите на вашия бизнес от анализи.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Share This

Copy Link to Clipboard

Copy