По-мобилни от всякога! – с последната версия на Tableau 9.1.

По-мобилни от всякога с новата версия на Tableau

Tableau 9.1. беше официално представен на пазара през септември 2015 година. Tableau Software Inc. обяви, че подобреното ‘business intelligence’ решение е проектирано с фокус върху това да предоставя  възможност за достъп до данни от всяка точка на света, независимо от вида на устройството, което техните потребители използват.

Tableau 9.1. идва с цял куп подобрения, които помагат на потребителите да си отговарят на въпроси, свързани с развитието на техния бизнес, базирани изцяло на данни в реално време. Също така им предоставя едно съвсем различно и  по-добро „мобилно преживяване“, повече начини за връзка с данните им, гарантирана защита на корпоративна информация и нови методи за верификация /т.нар. ‘single sign on authentication’/.

За тези от вас, които не са запознати с политиката на Tableau, ще поясним, че техният продукт е един от най-добре оптимизираните за работа през мобилни устройства в сравнение с всички останали софтуери за анализ на данни. Tableau Software Inc. e една от първите BI компании, която започва да разработва специално приложение за работа с електронни таблици за мобилни устройства – в основни линии това става възможно, след като софтуерът взима данни от Еxcel и ги конвертира във визуализации, предназначени за работа с тъч скрийн устройства. При последната версия това приложение е подобрено така, че да улесни максимално анализа на данните, независимо дали се намирате в офиса или сте на път.

„Tableau 9.1. е продукт, който идва да надгради нашата основна мисия да помагаме на хората да видят и разберат данните си, без значение къде точно се намират тези данни и през какво устройство ги достъпват…Направихме значителна инвестиция в разработката на функционалности, които да посрещнат специфичните нужди на бизнеса, както и за подобряване на мобилната версия на софтуера. Също така  създадохме конектор, който помага на разработчиците да разширят функциите на Tableau с допълнителни възможности за връзка с неограничен брой източници на данни. Говорим за всякакъв вид източници от Facebook, Twitter и Google Sheets до SAP и Google Cloud SQL.“ – споделя Крис Столте, Директор Развитие и Съосновател на компанията. И накрая, но не на последно място, има „козметични промени“ в потребителския интерфейс на мобилното приложение на Tableau, които правят достъпа и работата с данни по-лесни и приятни от всякога.

Екипът на Tableau винаги се е стремял (и е успявал) да бъде основоположник на тенденции, въпреки непрекъснато нарастващата конкуренция в лицето на Microsoft (с Office за iPad) и IBM, които се съюзяват с Apple и започват да пускат на пазара всевъзможни приложения за бизнес анализи и визуализация на данни.

В крайна сметка, проучванията на потребителското мнение показват, че Tableau си остава продуктът с най-добра мобилна версия.

Уверете се сами.

 

Източник: siliconangle.com/blog

Share This

Copy Link to Clipboard

Copy