Tableau 10.5 ще направи визуалните анализи още по-бързи и информативни

Tableau прави анализите още по-бързи и информативни

Дори в самия край на годината, екипът на водещото BI решение Tableau не спира да добавя все нови и нови функционалности, с които да усъвършенства и обогатява своя продукт, затвърждавайки позицията му на предпочитан от потребителите инструмент за бизнес анализи. В рамките на броени седмици очакваме да приключат финалните тестове и на пазара да се появи новата версия Tableau 10.5, а заедно с нея и редица важни нововъведения, които ще направят работата с данни с различни размери, формат и източник още по-лесна, бърза, достъпна и интерактивна.

Работа на хипер-скорост с новата функционалност Hyper

Основният акцент в новата версия пада върху технологията Hyper, която значително ще ускори работата с изключително големи обеми от информация, позволявайки мигновено извеждане на нуждите данни, светкавичен ъпдейт на справки и възможност да се отговори в реално време дори и на най-сложните и изискващи информационна обосновка въпроси. В съвременната динамична пазарна среда, дори незначително забавяне може да коства много, ето защо Tableau са съсредоточили своите усилия в осигуряване на цялостна картина на случващото се с организацията в реално време и последващото й трансформиране в ценни изводи, знания и мигновени решения.

Viz in Tooltip за още по-детайлни визуални анализи

Паралелно с бързината Tableau 10.5 ще донесе и ново ниво на интерактивност, дълбочина на анализите и удобство на работа с данните. Включената в новата версия функция viz in tooltip ще позволи да се постигне много по-висока степен на детайлност и да се разположи още повече информация във визуализациите на данни по елегантен и удобен за работа начин. Функционалността позволява добавянето на предварително дефинирана допълнителна информация, която се визуализира при преминаване с мишката върху ключови позиции в изображенията. С такова ниво на детайлност потребителите ще могат да представят още по-пълноценно историята на данните си и да обосновават своите решения и анализи.

 

Споделяйте своите открития още по-лесно и бързо

Tableau винаги е стимулирало споделянето на данни и превръщането на анализите в корпоративна култура, вплетена в бизнес процесите на организацията на всички равнища. Сега споделянето на данни и визуализации става още по-лесно. С един клик всеки може да абонира цели групи колеги или контрагенти за създадените от него визуални анализи, а известяващите мейли и аларми, с които Tableau предупреждава абонатите за настъпили промени или идентифицирани тенденции в данните вече могат да включват детайлно описание и допълнителна информация. По този начин дори незапознати с темата ще могат незабавно да се ориентират в създадените справки и анализи и да извлекат максимална полза от наличните данни.

Tableau Server вече и на Linux

Tableau 10.5 ще доведе със себе си още една дългоочаквана промяна – съвсем скоро ще бъде възможна инсталацията на Tableau Server в компании, порзващи операционната система Linux. Това ще помогне на организациите да съчетаят всички предимства на водещото BI решение с гъвкавостта, сигурността и стабилността, с които е известна операционната система с отворен код Linux.

Ако искате да научите повече за business intelligence решението Tableau като цяло и как то би намерило приложение във вашия бизнес, не се колебайте да се свържете с нас.

Share This

Copy Link to Clipboard

Copy