Нова версия и ново име за Microsoft Dynamics NAV

Нова версия на ERP системата Microsoft Dynamics NAV

Проведената през първата седмица на октомври конференция Microsoft Directions EMEA 2017 даде отговори на много от въпросите около бъдещето на един от най-популярните бизнес продукти на Microsoft – Microsoft Dynamics NAV и най-вече на въпроса, която вълнуваше мнозина:

В каква посока ще продължи развитието на Microsoft Dynamics NAV?

Краткият отговор: Microsoft запазва и продължава да развива Dynamics NAV, превръщайки го в част от линията Dynamics 365.

Dynamics NAV e част от продуктовата гама на Microsoft повече от 14 години и в развитието и усъвършенстването на неговите функционалности са вложени много усилия и експертиза. Не случайно NAV е предпочитаното ERP решение за над 120 000 компании от SMB сегмента в световен мащаб. Microsoft очевидно оценява неговия потенциал и ще продължат да инвестират в неговото развитие и обогатяване, за да задоволи постоянно еволюиращите нужди на съвременния бизнес.

Като цяло посоката, която от Microsoft определят за развитието на Microsoft Dynamics NAV, е напред към семейството на Dynamics 365 и нагоре към облаците.

NAV става MICROSOFT DYNAMICS 365 ‘TENERIFE’

Когато през 2016 г. Microsoft представиха своята нова екосистема от свързани бизнес приложения Dynamics 365, се очакваше много скоро NAV също да намери своето пълноправно място в нея. Това предстои да се случи през 2018 г.

За целта ERP решението в кратки срокове ще премине през няколко етапа на развитие, а до края на следващата година ще станем свидетели на нова страница в жизнения му цикъл, когато NAV ще се трансформира изцяло в MICROSOFT DYNAMICS 365 ‘TENERIFE’.

 

Microsoft Dynamics NAV roadmap

Източник: https://totovic.com

Всъщност TENERIFE все още е кодово име, с което Microsoft обозначава бъдещия ERP продукт, предлагащ функционалностите на Dynamics NAV в два варианта за внедряване – cloud и on-prem.

Рим не е бил построен за един ден …

За да извърши своя преход към екосистемата Dynamics 365, NAV ще претърпи редица ъпдейти, започвайки с нова версия на решението, която ще стане достъпна съвсем скоро.

Стъпка 1: Microsoft Dynamics NAV 2018

Microsoft Dynamics NAV 2018 ще направи своята световна премиера на 1 декември 2017.

Новият NAV 2018 идва с обещанието за множество нови функционалности, които ще улеснят и подобрят потребителската работа със системата и ще разширят възможностите за изграждане на add-on приложения. Очакваме още по-осезаемо присъствие на AI технологиите и интегриране на когнитивни функционалности, като например възможността за разпознаване артикули по снимка и отнасянето им към подходящата за тях категория в продуктовия каталог, разпознаване възрастта и пола на служители според снимка и др.

What to expect from the new Microsoft Dynamics Tenerife

Стъпка 2: Появата на Microsoft Dynamics 365 “Tenerife” (cloud)

Паралелно с on-premise версията NAV 2018, екипът на Microsoft усилено разработва и напълно функционална облачна версия на решението, която ще бъде достъпна за използване през пролетта на 2018 г. Това всъщност ще бъде дебютът на Microsoft Dynamics 365 “Tenerife” on cloud.

Стъпка 3: Microsoft Dynamics NAV 2018 R2

Следващият етап в трансформацията на NAV е очакваният също през Пролет 2018 масивен кумулативен ъпдейт NAV 2018 R2, чиято цел е да уеднакви на практика функционалностите на Tenerife и NAV 2018, превръщайки ги в двете напълно идентични версии на ERP системата.

Стъпка 4: Трансформацията е завършена

До края на 2018 г. се очаква окончателното сливане на Microsoft Dynamics NAV и Microsoft Dynamics ‘Tenerife’ и превръщането им в единен завършен продукт с възможност както за класическо, така и за облачно внедряване. Тогава ще се сбогуваме окончателно с Dynamics NAV, като очакваме с нетърпение наименованието, под което ще дебютира новото ERP решение.

 

Dynamics 365 Tenerife is a new cloud ERP business management solution

  Източник: https://totovic.com

Ако искате да научите повече за Microsoft Dynamics NAV и как с негова помощ можете да управлявате своя бизнес още по-успешно, не се колебайте да се свържете с нас. Нашите консултанти са на линия да отговорят на Вашите въпроси и да демонстрират ERP решението.

Share This

Copy Link to Clipboard

Copy