Microsoft Dynamics 365 Business Central пренася пълните възможности на MS Dynamics NAV в облака

MS Dynamics 365 Business Central пренася възможностите на Dynamics NAV в облака

Microsoft официално представи Microsoft Dynamics 365 Business Central – най-новото попълнение в семейството на Dynamics 365.

По този начин компанията най-сетне даде отговор на въпроса, който дълго вълнуваше потребителите на NAV, а именно под какво име ще дебютира на пазара  „облачната“ версия на решението. Microsoft Dynamics 365 Business Central на практика е официалното име на облачната версия на Microsoft Dynamics NAV, която до момента носеше кодовото названиe Dynamics 365 „Tenerife“.

Dynamics 365 Business Central е наследникът на Dynamics NAV

 

Напълно интегрирано с други облачни продукти на Microsoft като Office 365, PowerApps, Microsoft Flow, Power BI и др., Dynamics 365 Business Central осигурява на потребителите едно цялостно решение за управление на финанси, бизнес процеси, продажби и клиентско обслужване. На практика Business Central пренася пълните възможности на Microsoft Dynamics NAV в Azure.

ERP решението е насочено към МСП сегмента и с него Microsoft цели да предостави на компаниите лесен вариант да преминат от обикновения счетоводен софтуер към завършена ERP система, с която ще могат да управляват всички аспекти на бизнеса си. SaaS моделът на внедряване на решението означава, че то ще изисква по-ниски първоначални инвестиции като същевременно ще замести множеството отделни софтуерни системи, които бизнеса използва за управление на:

  • Финанси и счетоводни дейности
  • Верига на доставките
  • Търговски процеси и дейности по клиентското обслужване
  • Управление на проекти
  • Прогнозиране и планиране, управление на складове и наличности и др.

Microsoft Dynamics 365 Business Central ще се предлага в два пакета в различен ценови клас:

  • Essentials, обхващащ дейностите по управление на счетоводство и финанси, поръчки, продажби, склад и управление на проекти – 70 $ на потребител на месечна база
  • Premium, включващ всички стандартни функционалности плюс управление на производство и сервизни дейности – 100 $ на потребител на месец

Първоначално решението ще е достъпно за потребителите в САЩ, Канада, Великобритания, Дания, Холандия, Германия, Испания, Италия, Франция, Австрия, Швейцария, Белгия, Швеция и Финландия.

Ще продължим да ви държим в течение за всички новостите около Microsoft Dynamics 365 Business Central и предстоящите ъпдейти на Microsoft Dynamics NAV.

Share This

Copy Link to Clipboard

Copy