+359 2 976 13 13

Тракия Глас България ЕАД

Тракия Глас България ЕАД е част от турския стъкларски гигант Шишеджам и през 2005 г. изгражда в България най-големия комплекс за производство на стъкло в Югоизточна Европа. Комплексът в гр. Търговище включва четири завода за производство на различни видове стъкло с над 1 200 души персонал.

 

В компанията се извършват вcякaкви дeйнocти, пpякo или косвено cвързaни c пpoизвoдcтвoто нa cтъклo и cтьклeни издeлия, включитeлнo дeйнocти, кoитo ca спoмaгaтeлни, дoпьлнитeлни или oбeзпeчaвaщи, кaктo пo oтнoшeниe нa пpoдуктa, тaкa и пo oтнoшeниe нa пpoизвoдcтвeния пpoцec.

 

Проектът по внедряване на MS Dynamics NAV започна още със стартиране дейността на компанията в България.

 

Основните предизвикателства към екипа на Тим ВИЖЪН при реализацията на проекта бяха:

  • Управление на 3-сменен режим на работа за непрекъснато производство;
  • Връзка с много други системи в компанията:

○        интеграция на модул Персонал и ТРЗ със системата за контрол на достъпа;

○        интеграция със системата за управление на производството и материалите;

○        интеграция със системата за управление на продажбите.

 

ERP решението включва автоматизация на процесите по управление на финансите, продажби и вземания, доставки и задължения, склад, маркетинг, дълготрайни активи.

Към системата бяха внедрени и допълнителни модули: Персонал и ТРЗ, Месечно приключване с възможност за изчисляване на пълна производствена себестойност и разпределение на непреките производствени разходи и Медицински модул, като и трите модула са разработка на Тим ВИЖЪН България.

 

Като следствие от доброто сътрудничество между екипите, успешно е реализиран и втори проект в дъщерната компания Тракия Глас Лоджистикс, чийто предмет на дейност е обслужване на превозите на плоско стъкло.  Внедреното в тази компания ERP решение автоматизира процесите по управление на финансите, продажби, покупки, склад. Извън стандартната функционалност на MS Dynamics NAV бяха внедрени и допълнителни модули за Персонал и ТРЗ и Автопарк.

Модул Автопарк обхваща дейностите по импорт на данни от бензиностанции за фактуриране, автоматично разпределение на горивото по автомобили и издаване на пътни листове от системата.

Историята на един доволен клиент

„Благодарение на професионалния екип на Тим ВИЖЪН България, първоначалният страх към системата за кратко време бе преодолян и се превърна в интерес и желание за преоткриване на още и още нови възможности, които се „крият“ в Microsoft Dynamics NAV. Изразяваме задоволството си от съвместната работа с екипа на фирмата.“

 

Енгин Йозер
Финансов директор
Тракия Глас България ЕАД
Имате нужда от помощ? Не се колебайте да се свържете с нас!Пишете ни