+359 2 976 13 13

Новател ЕООД

Новател ЕООД, част от групата на Deutsche Telekom, е водещ национален доставчик, предлагащ на своите клиенти широка гама от висококачествени телекомуникационни услуги.

 

Създадена през 2014 г., днес Новател управлява голяма, напълно своя, високотехнологична оптична мрежа с 39 PoP в България. Базирана на обширен международен опит и солидни компетенции, компанията предлага телекомуникационни услуги на конкурентни цени, главно за бизнес партньори и интернет доставчици в Югоизточна Европа. Като част от Deutsche Telekom Group, Новател се придържа към най-високите стандарти в бранша, независимо дали става въпрос за операции, поддръжка или клиентско обслужване.

 

Нарастващият обем на дейността на Новател и желанието да се стандартизират и оптимизират бизнес процесите, протичащи в компанията, доведоха до вземане на решение за внедряване на интегрирано софтуерно решение за управление на бизнеса.

 

Обхват на проекта

 

В рамките на проекта бяха внедрени две взаимосвързани изцяло „облачни“ решения за бизнес управление:

 

 • • ERP решене за управление на ресурсите Microsoft Dynamics™ NAV 2016, внедрено от Тим ВИЖЪН България. В рамките на проекта са инсталирани модули за управление на:
  • - Финанси и счетоводство
  • - Дълготрайни активи
  • - Продажби
  • - Покупки
  • - Склад - управление на складови наличности

 

 • • специализирано вертикално решение за управление комуникацията с клиентите в сферата на телекомуникациите, разработено и внедрено изцяло от PIAS Business Solutions (Corefin). Решението е базирано на Microsoft Dynamics CRM.

 

Ползи от проекта

 

Благодарение на внедрените решения ръководството на Новател разполага във всеки момент с точна и надеждна информация относно цялостното състояние на компанията и има възможност да оптимизира характерните за фирмата бизнес процеси като финанси и отчетност на корпоративно ниво, бюджетиране, управление на парични потоци, управление на взаимоотношенията с клиенти и доставчици и други.

 

Изборът на решения от продуктовата фамилия Microsoft Dynamics осигуряват на Новател идеален баланс между софтуер за управление от световно ниво и достъпността на „облачната“ архитектура. SaaS моделът на внедрените решения помага за оптимизиране на месечните разходи на компанията на база обема на дейността й като същевременно гарантира непрекъснат 24/7 достъп до фирмената информация от всяко място и на всички мобилни устройства.

 

Внедреното ERP решение значително улеснява и отчетността на компанията към Дойче Телеком, като всички необходими периодични справки и отчети се извеждат бързо и лесно във формат, подходящ за подаване директно към ERP решението на компанията-майка.

Имате нужда от помощ? Не се колебайте да се свържете с нас!Пишете ни