+359 2 976 13 13

Tableau с новина 3 в 1: нов продукт, нова версия и нова лицензионна схема

2018.04.26

Tableau Inc. с право определи 24 април като Нов ден за данните, обявявайки едновременно три значими промени в своето решение за визуални анализи:

 

  • - Новият продукт Tableau Prep, насочен към ускоряване и опростяване обработката на данните преди самия анализ
  • - Новата версия на самото решение - Tableau 2018.1
  • - Нова лицензионна схема, създадена гъвкаво да отговори на постоянно развиващите се нужди на бизнеса от анализи на данни

 

Tableau Prep

Tableau Prep идва като естествено и очаквано развитие на концепцията на Tableau като инструмент, помагащ на хората да видят и разберат данните. Стремежът при неговото разработване е той да се превърне в инструмент за улесняване и ускоряване на най-трудоемкия процес във връзка с работата с данни – тяхната подготовка, форматиране и изчистване, така че те да станат годни за визуализация и анализ. Доказано е, че този процес отнема около 80 % от времето срещу само 20 %, изразходвани в действителни анализи. Tableau Prep е създаден с единствената цел да обърне това съотношение в полза на анализите.

Гъвкав, бърз и лесен за управление, Tableau Prep помага на потребителите:

  • По-добре да разберат своите данни, с които разполагат, за да могат уверено да ги подготвят за анализ
  • Да ускорят аналитичния процес и по-бързо да получат ценни резултати
  • Да автоматизират редица рутинни задачи, с което да направят подготвителни процес по-бърз и значително по-лесен

 

Повече за Tableau Prep можете да прочетете в нашия блог

Новият продукт от семейството на Tableau можете да тествате напълно безплатно тук

 

Tableau 2018.1

Новата версия на решението (която е и първата, номерирана според годината на пускането й на пазара) добавя към Tableau разнообразие от функционалности, разработени като директен отговор на нуждите и исканията на потребителите. Сред функционалностите се открояват например:

  • свързване към данни директно в уеб-браузър, което позволява лесно свързване към Excel и .scv файлове, бази данни и популярни уеб-приложения директно в използвания от вас браузър
  • предварително подготвени примерни дашбордове, базирани на добрите практики при работа с често използвани софтуерни системи като Salesforce, Eloqua, Marketo и др., които позволяват незабавно визуализиране и анализ на данни, включително чрез добавяне на информация от други източници
  • Скокообразни (Step&Jump) линии за представяне изменението в дискретни стойности като например данни от счетоводни баланси, нива на стокови наличности, лихвени проценти и много други.

Това са едва част от многобройните функционални промени, които правят новата версия на Tableau още по-пълноценно решение за визуализация и анализ на данни.

 

Тествайте напълно безплатно Tableau 2018.1 в рамките на 14 дни

 

Нова лицензионна схема

Следвайки стремежа си да отговори максимално точно на нуждите на всички потребители, работещи с данни – от отделните индивид до корпоративни екипи със стотици служители – Tableau разработи и представи напълно нова лицензионна схема от пакети:

Tableau представи нова схема за лицензиране

Пакетите са създадени, за да отговорят на нуждите на различните типове потребители на данни в една организация да създават, откриват и преглеждат интерактивни визуални анализи, извличайки по този начин полезната същност на данните.

 

Ако искате да научите повече за новите лицензионни условия, както и да видите Tableau в действие и да се убедите в ползите му за своя бизнес, ще се радваме да направим демонстрация на неговите възможности. Не се колебайте да се свържете с нас.