+359 2 976 13 13

Tableau e златен стандарт при корпоративните BI платформи според Forrester Wave

2019.08.01

Tableau зае водеща позиция в поредната престижна класация на системите за бизнес анализи. Решението се нареди сред Лидерите в The Forrester Wave: Enterprise BI Platforms – класация на една от най-влиятелните независими консултантски компании в света.

 

Tableau е в челните места в публикуваните преди броени дни доклади The Forrester Wave: Enterprise BI Platforms (Vendor-Managed), Q3 2019 и The Forrester Wave: Enterprise BI Platforms (Client-Managed), Q3 2019, които изследват и съпоставят съответно аналитичните системи, администрирани изцяло от производителя и намиращи се в публичен облак, както и BI софтуерите, за чието внедряване и поддръжка отговарят самите потребители.

 

 

               Източник: https://reprints.forrester.com/#/assets/2/108/RES151235/reports

 

Класациите съпоставят най-използваните и популярни BI решения по съвкупност от 19 критерия, като Tableau получава най-високите възможни оценки по 11 от тях, сред които лекота на работа с големи масиви от данни, разнообразие от възможности за внедряване, мобилност, иновативност, визия и перспективи за развитие, пазарен модел, изградена партньорска екосистема и ред други.

 

Инвестицията на Tableau в иновативни технологии, като добавената в началото на годината функционалност Ask Data, развитието на модула за подготовка и управление на данните Tableau Prep и постоянната работа в посока гарантиране на най-високо ниво на сигурност на данните са сред показателите, позициониращи Tableau като конкурентна, цялостна и предпочитана корпоративна BI платформа. Според проведеното изследване, лекотата на работа и разнообразните възможности за използване на Tableau са особено ценени от потребителите.

 

При съставяне на класацията си, експертите на Forrester са взели под внимание версия Tableau 2019.1. Съвсем скоро очакваме появата на третата за тази година версия на аналитичното решение, която обещава още по-впечатляващо развитие на функционалностите на системата.

 

Повече за очакваните новости в Tableau 2019.3 можете да научите от нашия блог, а ако искате да придобиете или затвърдите умения за работа с решението – сега е моментът да се запишете в нашето Практическо обучение за работа с Tableau.