+359 2 976 13 13

Tableau 10.3 прави бизнес анализите още по-бързи, интелигентни и интерактивни

2017.06.06

Новата версия на софтуера за бизнес анализи Tableau направи своята премиера в началото на месеца. Както винаги екипът на Tableau е заложил на постигане на още по-добро и улеснено потребителско взаимодействие с техния продукт – нещо, което винаги е било отличителна черта на Tableau пред конкурентните business intelligence решения.


Интелигентни, задействани от данните аларми; по-добро визуално взаимодействие с информацията; хибридна свързаност и добавяне на нови конектори за връзка с разнообразни източници на данни са само част от новостите в Tableau 10.3.


Аларми, задействани от данните, спестяват време на потребителите


Данните се променят постоянно, но малко потребители имат времето и ресурсите непрестанно да следят всяка от тези ежедневните флуктуации. За да спести време на потребителите си, като същевременно им позволи да са винаги up-to-date с критичната за техния бизнес информация, версия 10.3 на Tableau представя интелигентно e-mail известяване, задействано от предварително зададени критерии.


Алармите не само известяват потребителите своевременно за възникнали ключови промени в бизнеса им, но и дават възможност незабавно да се предприемат коригиращи действия.
Аларми могат да се приложат към всяка справка или dashboard, като потребителите лесно управляват редица настройки:

 

  • Избор на проследявания показател
  • Избор на стойности, при които се активира алармата
  • Настройване на честота на получаване на известията
  • Настройване на получатели на известията и др.

 

Алгоритми за машинно обучение препоръчват най-подходящите данни, за да се ускори работата по анализите и да се намали вероятността за грешки

 

Алгоритми за машинно обучение помагат на Tableau да препоръчват най-подходящите сетове данни и начини за свързване

Алгоритмите за машинното обучение са силно застъпени в Tableau 10.3. С новата версия Tableau правят още една крача към превръщането на софтуера от средство за визуализация на данните към виртуален съветник при провеждането на анализи. Например, на база на наблюдаваните модели на работа с фирмените данни, Tableau 10.3 вече може да  препоръча кои от многобройните таблици на вашия сървър са най-популярни или са най-подходящи за анализа, който извършвате.


Това е безценно допълнение към функционалността на софтуера за бизнес анализи, особено за потребители, които не се занимават професионално с анализи, а използват Tableau в хода на своята ежедневна работа. Тази функционалност ги подпомага в правилния подбор на данни и правилното им комбиниране, като по този начин ги предпазва от възможността да допуснат грешки или изкривяване на данните поради неправилно подбран тип свързване.

 

Още по-интерактивни визуализации помагат за оптимално взаимодействие с данните


Новата версия 10.3 продължава да отстоява мотото на Tableau: Помагаме на хората да видят и разберат данните си. Добавената Tooltip selection функционалност помагат за още по-бързото идентифициране на връзки и зависимости в данните и провеждане на задълбочени визуални анализи. Функционалността позволява да изберете важен за вас показател и да видите всички сходни или свързани с него параметри в данните си. По този начин получавате цялостен поглед върху информацията и идентифицирате заплахи или възможности за своя бизнес.

Tableau 10.3 позволява създаване на още по-интерактивни визуализации и помагат за оптимално взаимодействие с данните


Нови източници на данни и хибридна свързаност


Tableau продължава стремежа си постоянно да разширява кръга от източници на данни, с които се свързва без нужда от програмиране. В това отношение новата версия 10.3 не прави изключение и добавя към общата бройка още 6 нови източника, включително Amazon Athena, ServiceNow, MongoDB, Dropbox, and Microsoft OneDrive.


И в тази версия на Tableau специално внимание е отделено на взаимодействието с pdf файлове. Причината за това е изключителната популярност и разпространеност на тези файловете във всички сфери на икономиката. Чрез вградените си конектори Tableau безпроблемно се свързва и извежда данни от съществуващи pdf документи само с 1 клик.


Значително подобрение е реализирано и в Tableau Online, облачната версия на софтуера. Чрез добавянето на Tableau Bridge потребителите вече могат да работят в реално време с данни, намиращи се на техния сървър директно от облака.

 

Тествайте безплатно Tableau 10.3 в рамките на 14 дни и се убедете сами в неговите предимства.

Ако искате да научите повече за BI решението и как то може да облекчи и подобри анализа на вашите фирмени данни, свържете се с нас.